danas

Pulski Možemo! uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća održao presicu na Forumu

| Autor: Glas Istre
(Foto Možemo! Pula)

(Foto Možemo! Pula)


Možemo! Pula je povodom sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, u čiji je dnevni red uvrštena rasprava o pulskoj brodogradnji i Uljaniku, danas na Forumu održao tiskovnu konferenciju. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Kao što je javnosti već poznato, trenutna konfiguracija brodogradilišta ne polučuje uspjehe kojima smo se nadali nakon osnivanja društva Uljanik Brodogradnja 1856 d.o.o.

Neizvjesnost se ponovo nadvila nad budućnost Uljanika jer dosadašnji pokušaji prodaje tog poduzeća nisu bili uspješni. Danas se očekuju informacije o eventualnom interesu mogućih kupaca uplatom jamčevine. 

Odbor za gospodarstvo na današnjoj je sjednici podržao inicijativu Možemo! odnosno stav da je uz povijesno-kulturno naslijeđe, brodogradnja nedvojbeno zaslužna za razvoj Pule i neodvojivi dio pulskog identiteta te kao takva zaslužuje biti valorizirana, poticana i razvijana kao nositelj pametne reindustrijalizacije Pule, Istre i Republike Hrvatske u cijelosti. 

Osim deklarativne podrške, naš prijedlog Zaključka koji je putem Odbora za gospodarstvo upućen na Gradsko vijeće, sadrži i jedan konkretan korak: predlažemo da Grad Pula zatraži prijenos vlasništva dijela poslovnog udjela Republike Hrvatske u minimalnom iznosu za pravo glasa na Skupštini trgovačkog društva Uljanik Brodogradnja 1856 d.o.o., kako bi Grad Pula u budućnosti bio izravno informiran o situaciji u Društvu.

Kao izvjestitelje na sutrašnjoj tematskoj točki 'Uljanik - za pametnu brodogradnju kao stratešku gospodarsku granu Grada Pula-Pola' pozvali smo direktora Uljanik Brodogradnje d.o.o., g. Samira Hadžića, koji će Gradsko vijeće izravno izvijestiti o posljednjem pokušaju prodaje, te g. Smiljka Rudana, redovitog profesora na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, u Zavodu za brodogradnju i pomorsku tehniku, na Katedri za konstrukciju plovnih objekata, koji je od 2016. do 2019. obnašao dužnost predstojnika Zavoda za brodogradnju i pomorsku tehniku, a od 2020. do 2022. voditelja Katedre za konstrukciju plovnih objekata. Prof. Rudan će govoriti o mogućnostima razvoj brodogradnje u RH.

Za Možemo! Pula

Miha Paus, Davor Vuković i Dušica Radojčić", poručili su možemovci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter