SVEČANA PRIMOPREDAJA

FOTO / Udruga ACT Hrvatska darivala Odjel pedijatrije OB Pula: Novac za darove osigurao festival "Slavimo život"

| Autor: Zoran Oljača
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Svečana primopredaja donacije prikupljene tijekom četvrtog izdanja humanitarnog festivala »Slavimo život« koji se održao u Beach baru »Zeppelin« u Puli od 26. do 28. srpnja 2024. godine, u organizaciji neprofitne udruge ACT Hrvatska, održana je jučer na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Pula. Sav prihod od festivala, nakon pokrivanja osnovnih troškova, iskorišten je za kupovinu digitalne vage za dojenčad, dužinomjera, ušnog termometra i četiri manžete kako bi se unaprijedili uvjeti za liječenje djece na pedijatrijskom odjelu.

Zahvalni liječnici

Donaciju je primio ravnatelj bolnice dr. Andrej Angelini.

- Zahvaljujemo se udruzi ACT Hrvatska za donaciju čija je ukupna vrijednost nešto veća od 1.000 eura. To nije prva donacija ove udruge. Oni su već darivali naše najmanje pacijente u Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Pula, odnosno Neonatologiji. Bolnici je svaka donacija itekako značajna, pogotovo kada se ulaže u najmanje pacijente. To je nešto što će našim djelatnicima, sestrama i liječnicima pomoći i njihovom svakodnevnom radu, rekao je ravnatelj dr. Andrej Angelini.

(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)

- Ova digitalna vaga nama je od velikog značaja jer uzimanje antropometrijskih mjera u dječjoj populaciji od velike je važnosti. Ovom se vagom prati napredovanje tjelesne težine odnosno uhranjenost djeteta, a ono što je također važno jest doziranje terapije. Za praćenje tjelesne temperature dobili smo ušni termometar, a ove donirane manžete služe za mjerenje krvnoga tlaka, rekla nam je Anamarija Peruško, prvostupnica sestrinstva na Odjelu Pedijatrije Opće bolnice Pula.

Za bolji svijet

Ravnatelj pulske bolnice članovima udruge uručio prigodnu zahvalnicu.

- Samo bih rekla kako uvijek osjećam zahvalnost prema osoblju Opće bolnice Pula i na činjenici što svi mi možemo učiniti svijet boljim mjestom. Želimo pokazati da možemo živjeti i za druge, a ne samo za sebe jer to je ono što kroz ovo služenje i volontiranje radimo u našoj udruzi. Želim pohvaliti osoblje Pedijatrije, a isto tako i pulske medije koji prate naš rad, rekla je ispred udruge ACT Hrvatska Svjetlana Vulin.

(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)(Snimio Zoran Oljača / Glas Istre)

Inače, festival »Slavimo život« promovira holistički i prirodni pristup zdravlju, kroz raznovrsne radionice, predavanja i izlaganja stručnjaka iz ovog područja. Cilj festivala je educirati posjetitelje o zdravom načinu života i pružiti im praktične alate za postizanje ravnoteže tijela, uma i duha. Svako izdanje festivala ima poseban donacijski cilj, a ovogodišnji cilj je podrška Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter