TREĆA NL ZAPAD

Pazinka i Rudar se pojačali, Medulin slabiji

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


S pripremama za novu sezonu počeli su i klubovi koji će ove sezone igrati Treću NL zapad. Naša je županija »izgubila« Uljanik, no u ligi su sada igrači Banjola pa je i dalje »unutra« šest istarskih klubova.

Prometno

Rovinj je prošle sezone iznenadio, do posljednjeg se kola borio za prvo mjesto, no zbog nedostatka kadeta nije mogao u viši rang. Nažalost, situacija se nije promijenila ni ove sezone pa je trenutno četvrti rang limit za »kanarince«. Umjesto trenera Nina Kosa, neslužbeno se može saznati da nije bio na istoj »valnoj dužini« s iskusnim igračima, na klupi će biti Alen Jurić, a za sada je jedino novo ime Dominik Žgomba, dok se pripremaju povratci nekih bivših igrača koji su bili na fakultetu. Od ove sezone dres Rovinja više neće nositi Toni Tošić koji će se okušati u višem rangu u Poreču, dok se Massimiliano Acquavita vraća na sjever Istre, a vratar Daniel Starčić nakon ozljede Florijana Cindrića zauzeo je mjesto vratara u Futsal Puli.

Pazinka nema igračkih gubitaka, samo je Leo Brajković najavio odlazak, no on nije ni igrao pa se može reći kako će u novu sezonu ući ojačani. Nova su imena Petar Leko koji je igrao za Jadran Poreč i Pomorac 1921, Marko Krištofić iz Rudara, Adam Mofardin kao dugogodišnji igrač Jadrana koji je posljednjih nekoliko mjeseci bio u Kaštelir Labincima te mladi dvojac iz Žminja, Leon Papucci i Teo Pamić. Dogovorene su i pripremne utakmice i to protiv Žminja, Rudara, Opatije i Uljanika.

U Bujama su se ponovo oprostili od Diega Valente i Mihajla Bojića, no kako to nije prvi put, ne znači da oni zaista do kraja natjecateljske godine neće ponovo obući zeleni dres. Njega definitivno više neće nositi Matija Šusterajter, a s Jadranom trenira Aboubacar Bamba. Nova su imena trenutno Niko Gržetić, Aleksandar Maslić, Lukas Bučić te vratar Luka Laganis, a pripremne utakmice započet će protiv Vipave, Izole i Funtane, nakon čega odlaze na nekoliko dana u Sisak, a po povratku igrat će još s Rudarom i Rovinjom.

U Labinu ne postoji početak sezone u kojem nema naglašenih ambicija kad se govori o poziciji na ljestvici, a tako je i ovog puta. Vratili su neke bivše igrače, priključili nadarene juniore i kadete i sada kreću prema vrhu, posve suprotno od onog što su doživjeli prošle godine.

Problemi

Medulin 1921 je »izgubio« Dragišu Adžića koji će put Ližnjana, Lukas Kvaternik će u Banjole, Enio Ibrišlagić vjerojatno u Marčanu, a Luka Laganis u Buje, dok je Stefan Stojanović na probi u Uljaniku. Prozivku je obavio Blaž Bugarin koji vjeruje da će se u okolici Pule naći dovoljan broj igrača da popune roster koji bi zadovoljio trećeligaške standarde. Za sada je jedina prinova Dorian Osmanollaj iz Uljanika, a nadaju se i Stefanu Stošiću koji je trenutno u Poreču.

Banjole su svojim igrama zaslužile sve čestitke i osvajanjem trećeg mjesta dobile mogućnost ulaska u viši rang. Agilna uprava prihvatila je tu mogućnost i ove su ljeto itekako uložili u sportski objekt kako bi zadovoljili one minimalne uvjete za viši rang. Uspjeli su, ono što je igračima pošlo za nogom na terenu, to je Uprava kluba uradila s infrastrukturom i ove će godine igrati višu ligu. S treninzima na Prematinki krenut će nekoliko mladih igrača, Lukas Kvaternik iz Medulina 1921, Filip Posavec i Roni Vujičić iz Istre 1961 juniori te Andrej Benčić iz Štinjana, a trenutno su u fazi pregovora i s bivšim vratarom Istre 1961 i Buja Mateom Bošcem koji važe ponude, iako je najbliži Banjolama, a očito su ovog ljeta mladi vratari tražena roba. U planu je dovođenje iskusnih igrača, a za sada je ispisnicu zatražio samo Tin Zohil.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter