druga hnl

Istarski drugoligaš uhvatio konkurenciju na dnu ljestvice: Porečka pobjeda je velika, ostanak u ligi puno bliži

| Autor: Boris VIDULIN
Igor Lepinjica (Arhiva Glasa Istre)

Igor Lepinjica (Arhiva Glasa Istre)


JADRAN : KRK      2 : 0

POREČ - Stadion SRC Veli Jože. Gledatelja 350. Sudac: Ante Znaor (Podbablje) 6,5. Pomoćnici: Barić (Solin) i Sušanj (Ogulin).

Strijelci: 1:0 Lepinjica (2’), 2:0 Glavan (89’). Žuti kartoni: Sumić, Bernobić (Jadran) Lucić, Delibegović, Njie, Matić (Krk).

JADRAN: Bulat -, Al Tharwan 7, Glavan 6,5, Lepinjica - (od 17. Bernobić 6,5), Sumić 6,5 (od 90.Šverko -), Mendiković 6,5, Gavrić 7, Stošić 6,5, Radman 7, Matteoni 6,5, Ivetić 6,5 (od 76. Kamga -).

KRK: Vargić 6,5, Lucić 6, Jelić 6 (od 53. Burul 6), Matulja 6 (od 53. Njie 5,5), Jurešić 6, Pervan 6, Dukađin 5,5 (od 83. Pullen -), Jurica 6, Kosić 6 (od 81. Begonja -), Delibegović 5,5, Golemac 5,5 (od 57. Matić 5,5).

Rano vodstvo

Pobjeda je velika, no korak ka ostanku u ligi je mali. Trebat će u devet preostalih kola ponoviti kako su nogometaši Jadrana igrali su subotu i porazili izravnog konkurenta na dnu ljestvice. Sada ih dijeli samo tri boda od ostanka i ono što je bilo daleko sada je malo bliže. Bila je to preslika posljednje pobjede protiv Trnja, s tom razlikom što je Krk donekle kvalitetniji, no kada već u prvom napadu, u drugoj minuti, povedeš, sve izgleda lakše. Pogodio je Lepinjica kada je dobio loptu na deset metara i prebacio Vargića koji mu se bacio u noge. Onda je izašao van zbog ozljede.

- Pogodiš gol i izađeš van igre da se više ne umaraš jer sam bio sigurna da ga oni nama ne mogu dati - šalio se Igor Lepinjica, koji je već u 19. minuti napustio teren zbog lagane ozljede koljena.

Tako je i bilo, samo je Jelić jednom iz okreta s petnaestak metara gađao sam kut, ali je Bulat bravurozno obranio, I to je bilo sve od Krka, koji je u Poreču doživio prvi proljetni poraz. Ovog puta nisu uspjeli igrati na "nulu" što im je forte na gostovanjima.

S druge strane Jadran je tek pred sam kraj susreta odahnuo, postigao drugi pogodak. Bio je to prvijenac Tomislava Glavana, kada je Kamga napravi pritisak prema obrani, dokopao se lopte, ali je bio blokiran u pokušaju, da bi tada natrčala plava devetka s vrha kaznenog prostora zakucala loptu jakim udarcem pored, ovog puta nemoćnog, Vargića.

Prije toga je bio uspješan i držao svoje suigrače "u igri" a posebno je to bilo dojmljivo u 59. minuti kada je obranio udarac Al Tharwana, trzaj Matteonija i udarac Ivetića. Samo minutu prije Matteoni se našao na ubačaju Stošića, ali je sa šest metara odlučio pucati nogom, iako bi podmetanje glave bio logičniji potez, pa je lopta završila daleko iznad vratnice. Prije drugog pogotka Kamga je odlično pucao u padu iz teške pozicije, ali je i tu Vargić bio uspješan.

Karakter

- Teško je kada moraš pobijediti, ali smo pokazali karakter i uz dopadljivu igru došli do dva pogotka i tri boda. Veseli što nismo primili pogodak, protivnik je tek jednom pucao u okvir gola, ali je svejedno bilo teško igrati zbog vjetra. U prvom dijelu se osjetila velika nervoza, bilo ju je na terenu, ali i oko njega,. Srećom, brzo je bio kraj prvog dijela pa smo se smirili i u nastavak krenuli "čiste glave".

Mogli smo i ranije riješiti pitanje pobjednik, ali to sada nije bitno, Lakše se diše - bio je kratak Stefan Stošić, koji je ordinirao po desnoj strani zadnje linije, no vrlo često je boravio i u napad s obzirom da protivnik nije bio previše zainteresiran da krene prema naprijed, ili mu to Jadran zapravo nije dozvolio.

Bez rezervnog vratara

Poprilično bizarna situacija dogodila se neposredno pred susret u Poreču. Iako se rezervni vratar Krka zagrijavao pred početak susreta, bilo je primjetno da Krk u zapisniku nema prijavljenog rezervnog vratara.

Na opasku prema delegatu susreta kako gosti nemaju rezervnog vratara u zapisniku, a on ipak postoji na terenu, reagirao je prema predstavniku Krka, koji je uvidom u svoje papire shvatio grešku. Jednostavno je zaboravio prijaviti vratara pa su susret u Poreču odigrali bez njega.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter