ISTRA 1961

Paolo Tramezzani: Osjetno smo podigli agresivnost na terenu

| Autor: Ivica CEROVAC
Elias Filet (Snimio Saša Miljević/Pixsell)

Elias Filet (Snimio Saša Miljević/Pixsell)


Dobro je Paolo Tramezzani prostudirao Lokomotivu, momčad koja, po njegovim riječima, u ovom trenutku, uz Rijeku, igra najbolji nogomet u HNL-u te je na "Drosinu" stigla s četiri uzastopne pobjede, od kojih je posljednja upisana na Poljudu.

Promijenio je talijanski trener sustav te je u zadnjoj liniji Hujbera priključio "pravim" stoperima Majstoroviću i Marešiću, na bokove gurnuo Kadušića i Devetaka, ispred njih postavio nominalno tri zadnja vezna Petrusenka, Blagojevića i Ćalušića, dok je prema naprijed Čuić "čuvao leđa" isturenom Filetu. S tih svojevrsnih 5-3-1-1 onemogućio je tranziciju po kojoj je Lokomotiva prepoznatljiva i tako joj otupio oštricu napada.

Potvrdio je Tramezzani još jednom reputaciju pragmatičnog trenera, koji zna igrati na rezultat te pritom ne umire u ljepoti. Nogomet nije klizanje da se ocjenjuje umjetnički dojam, a Istra 1961 je ovom prilikom, s taktičke strane, odigrala besprijekornu utakmicu te momčad koja joj je u dvije posljednje utakmice postigla sedam pogodaka, limitirala na jednu ozbiljniju priliku premda su "lokosi" imali osjetno veći posjed lopte.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter