Memorijalni malonogometni turnir "Dane Moravac"

Domino Maling dominirao: Nevjerojatan je osjećaj ponovno osvojiti poseban turnir

| Autor: Ivica CEROVAC
PRVO IME TURNIRA - Deana Moravca nije uspio zaustaviti Saša Četković (Snimio Dejan Štifanić)

PRVO IME TURNIRA - Deana Moravca nije uspio zaustaviti Saša Četković (Snimio Dejan Štifanić)


Trijumfom Domino Malinga okončano je na Vidikovcu drugo izdanje Memorijalnog malonogometnog turnira "Dane Moravac". Na trodnevnom pozivnom turniru, koji se igrao u počast prerano preminulom bivšem pulskom nogometašu, nastupilo je 12 momčadi, a "malingovci" su obranili lani osvojeni naslov upisavši pet pobjeda u isto toliko odigranih utakmica. U grupi su svladali Al Fondaco (6:1) i MNK Stoja Daltons bar (7:0), da bi potom u nokaut fazi nanizali Futsal Labin u četvrtfinalu (4:1), Toronto AP Lab u polufinalu (2:1) te u reprizi prošlogodišnjeg finala Grin Asian Cuisine Noy (5:2).

Prvo mjesto donijelo im je nagradu od dvije i pol tisuće eura, "grinovci" su se za poraz u finalu utješili s tisuću eura, dok su u srazu poraženih polufinalista slavili hakleri Stoje i u džep pospremili petsto eura. Koliko je Domino bio dominantan može posvjedočiti i činjenica da su se u najboljoj petorci turnira našla četvorica njegovih igrača - Dean i Daniel Moravac, David Mataja i Manolo Bilić. Petorku je zaokružio Marko Tustonja iz Stoje, koji je proglašen najboljim golmanom turnira, dok su preostale dvije pojedinačne nagrade završile u rukama jednog igrača.

DVOBOJ STRIJELACA - Daniel Moravac i Nikola Prelčec (Snimio Dejan Štifanić)DVOBOJ STRIJELACA - Daniel Moravac i Nikola Prelčec (Snimio Dejan Štifanić)

Dean Moravac je postigao oba pogotka u polufinalu, kojima je pridodao hat-trick u finalu te nije bilo previše dvojbe tko će biti proglašen najboljim igračem, a usto je sa sedam golova dobio i priznanje za najboljeg strijelca turnira. Dodijeljena je i nagrada za fair-play, a ona je pripala momčadi iz Šarinaca, rodnog kraja Daneta Moravca. Ujedno, družina iz Bosne i Hercegovine bila je jedina na turniru izvan Istre i Hrvatske.

OBRANILI NASLOV NA "SVOM" TURNIRU - Domino Maling (Snimio Dejan Štifanić)OBRANILI NASLOV NA "SVOM" TURNIRU - Domino Maling (Snimio Dejan Štifanić)

- Ovaj turnir je poseban za brata i mene jer nosi sjećanje na našeg tatu, ali i cijela naša ekipa drugačije gleda na turnir. Svi smo u tome, zajedno ga organiziramo i trudimo se da sve prođe u najboljem redu, a samo igranje predstavlja nam posebnu draž i značaj. Nevjerojatan je osjećaj samo nastupiti, a još veći otići do kraja, i to drugu godinu za redom. Htio bih se zahvaliti svim ljudima koji su tijekom ova tri dana gledali utakmice, podržali nas i svojim dolaskom uveličali turnir. Nadam se da su svi bili zadovoljni i da ćemo se za godinu dana vidjeti na istom mjestu, rekao je Dean Moravac. - Lani smo u grupi poraženi od Grina, kojem smo poslije uzvratili u finalu, dok si ove godine tako nešto nismo dopustili. Odigrali smo odlično sve utakmice, dominirali od prve do zadnje minute te pritom cijelo vrijeme bili ozbiljni i koncentrirani. Odradili smo turnir na vrhunskom nivou i zasluženo slavili, tu nema nikakve dvojbe.

IMPRESIVNA SLIKA - Finalu je prethodila bakljada (Snimio Dejan Štifanić)IMPRESIVNA SLIKA - Finalu je prethodila bakljada (Snimio Dejan Štifanić)

Za razliku od Domina, Grin je turnir otvorio porazom od Toronto AP Laba (0:2), a usto je nakon prve utakmice ostao bez braće Radulović, Ervina i Andreja, koji su spas od pulskih vrućina odlučili potražiti u Egiptu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter