alati za uspjeh

Perfekcionizam u morskom ribolovu: Hranilice kao tajno oružje

| Autor: Boris Bulić
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


Ribolov osjetljivih i zahtjevnih vrsta je oduvijek tražio poseban pristup. Birale su se najkvalitetnije strune i udice, težilo se ka savršenoj ješki, a prezentacija je priča za sebe. Udaljenost olovnica od prame, dužina prama, zogulin ili ne…

Sve su to finese koje znače ribu više ili manje.

U posljednje je vrijeme takav perfekcionistički pristup dosegao kulminaciju. A nije ni čudo jer je ribe sve manje, a ribolovaca i ribara sve više. I one najgluplje već znaju što i kako radi udica.

U tom perfekcionističkom vrhuncu, jedan od starih proizvoda koji se počeo sve više primjenjivati i u suvremenom morskom ribolovu su hranilica.

Premda se u slatkovodnom ribolovu jako dugo vremena već koriste, sada doživljavaju svoj morski procvat.

Konstruirane su tako da mogu ‘ponijeti’ pasturu bruma pri čemu u bazi najčešće imaju olovno opterećenje. Naravno, ta se pastura može kupiti kao gotova smjesa ili je možete sami složiti uz dodatak raznoraznih aroma i tekućih aromatičnih aditivima. Naravno, iza izraza ‘aroma’ ne čuči nikakva parfumerija već je riječ o koncentriranom tekućem brumu na bazi aminokiselina i feromona.

Reakcija riba na takve spojeve je na granici uvjetnog refleksa. Kada ga osjete, sve ostalo dolazi u drugi plan, a oprez i podozrivost naglo opadaju. Ješku svakako treba prezentirati čim bliže hranilici i rezultata neće izostati.

Dakle, brum samo valja utisnuti u opružni prostor sa integriranom olovnicom i uspjeh je zagarantiran.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter