otvaranje novih vrata

Veliki uspjeh nogometaša i manekena iz Pule: Noel Erman pobijedio na Best Model of the Universe

| Autor: Vanesa Begić
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


Noel Erman iz Pule, član agencije Royal Models u Splitu, predstavnik Hrvatske na izboru Best Model of the Universe u Barceloni, sinoć je pobijedio među 30 kandidata u kategoriji od 16 do 29 godina. Erman ima 23 godine.

Razne kategorije

Kako smo saznali od Damira Puhalovića i Marije Vukašina, bivše predstavnice Hrvatske na Miss Turizma svijeta, koji su se čitavo vrijeme brinuli za njegovo predstavljanje i sudjelovanje na ovome natjecanju, finale je održano u noći s 3. na 4. rujan i Noel je ostvario fantastičan uspjeh. Inače, ovo natjecanje ima razne kategorije, ovisno o dobi kandidata.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Puhalović je istaknuo da je to izniman uspjeh za Hrvatsku jer, prema njegovim riječima, nikada nije zabilježen uspjeh predstavnika iz Hrvatske na takvome natjecanju.

- Ocjenjivali su se izgled, hodanje, crte lica, cjelokupan dojam i u tome je Noel bio jako uspješan. Nije bilo lako, konkurencija je bila jaka, svi su bili dobro pripremljeni za to natjecanje, pa je tim više pobjeda značajna. Za sve su to bile potrebne pripreme, upornost, a silno se radujemo uspjehu, veli Puhalović, a svoje zadovoljstvo ne krije niti Vukašina.

Izniman je to uspjeh za ovog mladog dečka iz Pule koji se prije modelinga bavio nogometom, no onda je nogometnu loptu zamijenio defileima. Manekenstvom se ne bavi toliko dugo, ranije je trenirao nogomet za Nogometne klubove Banjole, Veli Vrh, Uljanik, Medulin, kao i za labinski Rudar.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Kako je rekao u razgovoru za naš list prije odlaska na prvenstvo, sport mu je pomogao za kondiciju i formu, ali sada se ne vidi više u nogometnim vodama - premda mu je to bilo zanimljivo i korisno iskustvo, već u onim manekenskim.

- Naučio sam puno toga i baveći se sportom, kao i baveći se modelingom, a za jedno i drugo bili su važni zdravi život, prehrana, tjelovježba, održavanje i zadržavanje forme, kazao je Erman.

Tijekom prethodnih dana imao je brojna snimanja, razgovore, upoznavanje s drugim kandidatima iz raznih krajeva, druženja, što je svakako bilo, kako je naveo, neponovljivo iskustvo. A dopala mu se i Barcelona kao grad s tolikim sadržajima koje nudi za mlade. Radili su i s raznim dizajnerima, nosili njihovu odjeću, defilirali, ali bili i na feštama, poznatim španjolskim plažama. Bila je to prilika i za druženje te za sklapanje novih prijateljstva.

Otvaranje novih vrata

U pobjedi nije mogao na miru uživati, jer odmah su uslijedile razne obveze, snimanja, intervjui za televizijske kuće i slično.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Dakako, pobjedom je vrlo zadovoljan i smatra da će mu to otvoriti nova vrata u svijetu modelinga i slično, a i ovo mu je iskustvo bilo vrlo važno i posebno jer je puno toga vidio i naučio te upoznao je zanimljive ljude i stvorio nove kotnakte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter