PAZIN

Sedmi međunarodni festival slikovnice: "OVCA U KUTIJI" POTRAJAT ĆE DO PETKA

U srijedu u 18 sati pazinska gradonačelnica čitat će slikovnicu na Trgu slobode. U 18.30 sati u Gradskoj knjižnici Pazin slijedi rasprava o uređivanju slikovnica (Dubravka Zima, Anda Bukvić Pažin i Zoran Maljković), a u 20 sati u Rockastelu "Off program"

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Detalj s prethodnih izdanja Ovca u kutiji

Detalj s prethodnih izdanja Ovca u kutiji


Danas je u Pazinu započeo 7. međunarodni festival slikovnice "Ovca u kutiji" koji će potrajati do petka. Festival donosi brojne programe, čitanja, izložbu, ali i stručne programe koji su zanimljivi svima koji se bave djecom i mladima. Slikovnica je medij dostupan i zanimljiv svima, čak i onima koji misle da su ih prerasli.

Pazi, slikovnica!

U utorak je na programu Irena Zelena koja ujutro predstavlja slikovnice, finaliste nagrade Ovca u kutiji, na travnjaku iza Spomen doma. Nikolina Manojlović Vračar i Snježana Berak obići će škole u Cerovlju i Lupoglavu, a Ana Galant i Branka Hollingsworth Nara u 9 ujutro u Gradskoj knjižnici Pazin predstaviti projekt "Pazi, slikovnica", dok će Zoran Maljković i Marko Jovanovac sat vremena kasnije nastupiti u Društvu likovnih stvaratelja.

U 11 sati će pazinska gradonačelnica primiti sudionike u gradskoj upravi. U podne slijedi radionica u DLS-u, sat vremena kasnije predstavljanje festivala u Pazinskom kolegiju, a u 14 sati u pazinskoj osnovnoj školi. U DLS-u je u 19 sati zakazano otvorenje izložbe Nataše Andonovne, Ines Eftemove, Kristijana Jovanoskog i Nadice Zlatkove.

U srijedu Irena Zelena ujutro ponovo predstavlja slikovnice, finaliste nagrade Ovca u kutiji, na travnjaku iza Spomen doma, Snježana Berak obilazi trvišku osnovnu školu, a od 10 do 12 sati u pazinskom Kaštelu slijedi okrugli stol "Zašto čitati slikovnice". U podne je Sanja Lovrenčić u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile, sat vremena kasnije Zoran Maljković i Marko Jovanovac nastupaju u DLS-u, u 14 sati Alma Pongrašić u pazinskoj osnovnoj školi, a u 17.30 sati Jana Bauer i Peter Škerl na Trgu slobode. Pola sata kasnije pazinska gradonačelnica čita slikovnicu na Trgu slobode. U 18.30 sati u Gradskoj knjižnici Pazin slijedi rasprava o uređivanju slikovnica (Dubravka Zima, Anda Bukvić Pažin i Zoran Maljković), a u 20 sati u Rockastelu Off program – samo za punoljetne.

Program za punoljetne

U četvrtak Irena Zelena ujutro ponovo predstavlja slikovnice, finaliste nagrade Ovca u kutiji, na travnjaku iza Spomen doma, Nikolina Manojlović Vračar i Snježana Berak obilaze osnovne škole u Karojbi i Motovunu, u pazinskoj osnovnoj školi nastupaju Jana Bauer, Peter Škerl, u Gradskoj knjižnici Sanja Lovrenčić, a u GSŠJD Zoran Pongrašić. Slijedi radionica u podne u pazinskoj osnovnoj školi koju će voditi Alma Pongrašić.

U 13 sati će se u Gradskoj knjižnici raspravljati kako prevoditi slikovnice (Anda Bukvić Pažin), a u 14 sati u Društvu "Naša djeca" Pazin o slikovnicama savjetuju Snježana Berak, Iva Ciceran i Marina Marušić. U 14 sati ponovo radionica u osnovnoj školi koju vodi Alma Pongrašić, a u Gradskoj knjižnici sat vremena kasnije razgovor s inozemnim autorima, gostima prijašnjih festivala.

Navečer u Rockastelu u 20 sati ponovo Off program - samo za punoljetne. Program završava u petak kada knjižničarke Snježana Berak, Iva Ciceran i Marina Marušić čitaju na Šetalištu Pazinske gimnazije.

Organizator je udruga "Knjiga u centru" iz Zagreba, a suorganizator Gradska knjižnica Pazin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter