NEKA TE MOJA BESEDA TAKNE

Predstavljena zbirka "nebesko-anđeoskih" čakavskih stihovi

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Osobna arhiva)

(Foto: Osobna arhiva)


U organizaciji Katedre čakavskog sabora Žminj u dvorani pazinskog Spomen doma predstavljena je knjiga (i prateći CD) Gračišćana Josipa Klarića naslovljena »Neka te moja beseda takne«.

O ovome su djelu govorili Alvijana Klarić, predsjednica Katedre Čakavskog sabora Žminj, urednik knjige, poznati liječnik Oriano Bulić, kao Denis Kontošić, recenzent knjige te inače i sam afirmirani književnik.

- »Neka te moja beseda takne«, naziv je ove, nove, šeste po redu, samostalne pjesničke zbirke pjesama pjesnika Josipa Pina Klarića iz Gračišća, kojim autor skromno zaziva ono što je tiha želja svakoga pjesnika, kada sklapa svoje stihove. Ako pjesnik zaista uspije probuditi iskonske emocije čitatelja, njegovi su stihovi postigli željenu razinu komunikacije i usklađenu duhovnu povezanost, nisu ostavili ravnodušje i pustopoljinu iza sebe.

Pjesnik Klarić ne mora strahovati u iščekivanju odjeka, jer su njegovi nebesko-anđeoski stihovi bistro i dubokoumno ogledalo jedne izrazito suptilne duše: izviru nježno, kao glas anđela, pjev nebesa, ali istovremeno i dovoljno snažno; izviru tiho, ali dovoljno glasno; izviru eruptivno, ali ne i nasilno, vulkanski, već u blagome kontinuitetu, kao miran izvor pitke vode podno snježne planine, navodi Kontošić.

- Pjesnik Josip Pino Klarić piše kao da crta perom srednjovjekovnoga pisara, piše staloženo, mirno, razborito i trijezno. On piše srcem i dušom, senzibilno, emotivno, ali razumno, racionalno, pravično, za sve ljude i za ljudsku pravicu.

On piše suosjećajno i humano, ali i dječački nježno, ponekad razigrano, naprosto uči nas živjeti u svim mogućim scenarijima, jer on je zanat znalački i dobro već ispekao, i kao pjesnik i kao čovjek, zaključuje Kontošić.

Sudjelovali su i Duo Magnolija, zatim Nikola i Snježana Lovrinić te mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter