Hommage Sergiu Endrigu

FOTOGALERIJA / Održan koncert posvećen velikom kantautoru rođenom u Puli

| Autor: Vanesa Begić


Koncert posvećen poznatom kantautoru Sergiu Endrigu rodom iz Pule upriličen je u utorak navečer u parku koji nosi njegovo ime.

Tom su se prigodom predstavili zborovi Kulturno-umjetničkog društva "Lino Mariani". Dirigent muškog zbora je Ronald Braus, kao i mješovitog, ženskim zborom od prošle godine ravna Georgie Goldin, a mandolinistima Clara Cerin. Bila je to prigoda za hommage ovom nezaboravnom autoru poznatim pjesmama, u dobrom raspoloženju, a zborovima za "zagrijavanje" za predstojeću sezonu i nove nastupe. Tom su prigodom izvedene Endrigove najpoznatije pjesme, a kroz program su vodili Valmer Cusma i Dorina Tikvicki, koji su nazočnima rekli par crtica o njegovom životu i najpoznatijim skladbama.

(Snimio Duško Marušić Čiči) Danijel Nacinovic (Snimio Duško Marušić Čiči)

Nazočne je pozdravio i pulski dogradonačelnik Bruno Cergnul, a par Endrigovih pjesama recitirao je poznati pjesnik, kantautor i novinar Daniel Načinović. Korepetitor je bio Sandro Vešligaj. Loretta Godigna, u ime KUD-a "Lino Mariani" recitirala je prigodne stihove poznate pokojne pulske pjesnikinje Ester Sardoz Barlessi.

Koncert je trebao biti upriličen prije desetak dana, u povodu Endrigova rođendana, no zbog vremenskih (ne)prilika datum je pomaknut.

Sergio Endrigo (Pula, 15. lipnja 1933. – Rim, 7. rujna 2005.) pobjednik je najpoznatijeg talijanskog festivala, Sanrema, 1968. godine sa skladbom "Canzone per te". Godinu dana kasnije zauzeo je drugo mjesto s pjesmom "Lontano dagli occhi", a treće 1970. godine s popularnom "L'arca di Noè". Sudjelovao je i na Euroviziji 1968., kada je izvodio pjesmu "Marianne".

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

S brojnim je umjetnicima surađivao u svojoj bogatoj karijeri, okrunjenoj brojnim uspjesima. Valja nanovo podsjetiti na njegovo veliko prijateljstvo s Arsenom Dedićem koje je trajalo desetljećima, sve do Endrigove smrti. Nastupio je i na splitskom festivalu s pjesmom "Kud plovi ovaj brod" 1970., a na hrvatskom je snimio i Dedićevu pjesmu "Odlazak" (1979.). Endrigo napušta Pulu 1947., tijekom eksodusa.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter