Doris Cerin Otočan

Predstavljena knjiga pulske autorice "Dvije priče čistog srca"

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice i čitaonice svoju nedavno objavljenu dvojezičnu knjigu "Dvije priče čistog srca - Due storie di cuore puro" predstavila je pulska autorica Doris Cerin Otočan.

Nakon pozdravnih riječi knjižničarke Marlene Lakić, Doris je svoju knjigu predstavila učenicima trećih razreda Osnovne škole Šijana.

- To je knjiga o dobroti, nesebičnosti, ljubavi i zbog toga želim da ova priča dopre do vaših srca, da pronađete tu općeljudske vrijednosti i da kroz ove čarobne likove otkrijete priču o ljubavi i o dobroti. Da otkrijete što je to čisto srce. U ovoj se knjizi nalaze dvije bajkovite priče - "Jelka" i "Sedam dvoraca" - s jednakom porukom: prava ljubav, ljubav čistog srca, pobjeđuje sve prepreke i uvijek nas izvede na pravi put, ona nikada ne nestaje, čak i kada osobe koje volimo više nisu s nama. Nadam se da ćete u ovoj knjizi otkriti razne vrste ljubavi i da ćete prepoznati dobrotu.

Nećemo Vam otkriti previše toga o samoj knjizi, tako da je pročitate i vidite što se to dogodilo s protagonistima. Krenula sam to pisati jer se u meni jednostavno rodila ideja da prikažem priču o Jelki, da vidimo što je bilo u tih sedam dvoraca. U bajkama se, naime, neki brojevi stalno ponavljaju, te imaju sasvim posebnu funkciju. No, da vam ne bude previše teksta i priča, tu su i predivne ilustracije Vjerana Juhasa koje na najbolji mogući način oslikavaju tekst i prikazuju što se to događa s likovima tih bajki, kazala je Cerin Otočan.

Potom je čitala, zajedno uz učenike, nešto iz ove knjige, a cijelo je predavanje bilo interaktivno, poput kviza, gdje su najaktivniji učenici dobili na poklon ovu knjigu.

Doris Cerin Otočan rođena je u Puli, a kako je rekla knjižničarka Marlena Lakić "ima bogato iskustvo u području glazbe, umjetnosti i kulture, obrazovanja, novinarstva i ekonomije poduzetništva".

Knjiga je objavljena i uz pomoć Talijanske unije i tršćanskog Narodnog sveučilišta. Pulski svestrani umjetnik Vjeran Juhas zaslužan je i za dizajn te za prijelom knjige.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter