istarski umjetnici među nagrađenima

Tin Gracin iz Pule i učenici iz Rovinja nagrađeni na Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Dodjelom nagrada zatvoreni su 29. Filmska revija mladeži i 17. Four River Film Festival.

Grand Prix festivala osvojio je igrani film "Zgodan mladi par" u režiji Cecilie Solvei Holmfjord Jonassen iz Danske. Nagrada publike otišla je na Mali Lošinj, a odnio ju je film slobodnog stila "Mama" iz Srednje škole Ambroza Haračića.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Ocjenjivački sud, kojeg čine mladi hrvatski redatelj Svebor Mihael Jelić, hrvatska producentica i redateljica sa švedskom adresom Marija Ratković Vidaković i irska producentica Ciarda Tobin, dodijelio je nagradu u kategoriji dokumentarnog filma uratku "Šoljan u Rovinju" Srednje škole Zvane Črnje iz Rovinja, nagrada za najbolji igrani film pripala je filmu "Osuda" u produkciji zagrebačkog Blank_filmskog inkubatora, nagrada za najbolji film u kategoriji slobodnog stila dodijeljena je filmu "Savršena instagram pitica" Graditeljske škole Čakovec.

Među brojnim kategorijama, posebna priznanja dodijeljena su igranom filmu "Loš", Sveučilišta Algebra iz Zagreba te filmu slobodnog stila "Tko shvati, shvatio je", u režiji Katje Galunić.

U filmu "Loš" direktor fotografije je Tin Gracin iz Pule, a u motivaciji je navedeno "Posebno priznanje ide ovom filmu zbog njegove jasne, komične i inovativne strukture. Savršeno ispunjava ulogu kratkog filma, oslanjajući se na ideje i poznate klišeje, ali kombinirajući ih na novi način. Ovo je zabavan film koji sam sebe ne shvaća previše ozbiljno."

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Na ovogodišnje izdanje Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala prijavljeno je impresivnih 1.569 filmova, od kojih je u natjecateljski program uvršteno 62 naslova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter