Fotografije ispod površine

Mlada pulska umjetnica Noa Sardoz predstavila se u galeriji Studentskog centra

| Autor: Vanesa Begić
Iva Gašparić, Noa Sardoz i Sanda Rojnić Sinković (Snimila: Vanesa Begić)

Iva Gašparić, Noa Sardoz i Sanda Rojnić Sinković (Snimila: Vanesa Begić)


Mlada pulska umjetnica, diplomantica s riječke akademije Noa Sardoz, predstavila se pred brojnom publikom Galerije Studentskog centra izložbom ''Ispod površine'', gdje donosi svoje recentne fotografije koje prikazuju ožiljke njezinog prijatelja koji je preživio tešku nesreću ukazujući na činjenicu da ožiljci, istina, mijenjaju izgled, ali ne i osobnost, dušu i bit čovjeka, u ovom slučaju posebne mlade osobe.

Kazala je da je radila to punim srcem, s puno emocija te da je zadovoljna učinkom, odnosno kako su fotografije ispale te da voli učiti, stvarati, eksperimentirati.

- Sve na nama i u nama dokaz je da postojimo i da smo proživjeli određena iskustva. Neki su tragovi vidljivi, a neki skriveni u našoj duši. Ispod površine. Izložba koju nam predstavlja mlada diplomantica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Noa Sardoz, intimni je fotografski zapis tragičnog iskustva kojeg je preživio njezin prijatelj. Ona tog nesretnog dana, igrom sudbine, nije bila direktnim svjedokom događaja koji je zauvijek ugasio jedan, a zauvijek promijenio život još dvoje mladih ljudi. Jedno od to dvoje preživjelih mladić je s fotografija. Fotoaparat najprecizniji je i najekspresivniji svjedok vidljivih tragova koji su ostali na njegovom tijelu. Uvećani kadrovi oštećene kože trag su traume, boli, ali i oporavka. Njezine fotografije ne pokazuju samo bol već pokazuju i naglašavaju ljudsku snagu i borbu za životom. Oštećena i obnovljena koža postaje gotovo apstraktna likovna tekstura koju nakon dužeg gledanja možemo promatrati samo s divljenjem koje autorica prenosi u medij fotografije, kazala je prilikom otvorenja akademska likovna umjetnica Iva Gašparić.

Pozdravne je riječi izrekla u ime domaćina Sanda Rojnić Sinković uz riječi zahvale i Sanji Simeunović Bajec za pomoć pri organiziranju tih izložbi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom