RABAC

Radovi na cesti Rabac - Labin gotovi do 2. kolovoza: PRAŠINA I KOLONE U JEKU TURISTIČKE SEZONE

| Autor: Branko BIOČIĆ
Promet se odvija jednim prometnim trakom (B. BIOČIĆ)

Promet se odvija jednim prometnim trakom (B. BIOČIĆ)


Približavamo se kraju srpnja, a na cesti Rabac-Labin prašina, gužve i kolone. Naime, ta se prometnica proširuje od novog kružnog toka u Rapcu sve do mosta pa se zbog tih radova promet na toj dionici odvija naizmjenično uz pomoć semafora.

Neminovno to uzrokuje veliko nezadovoljstvo i Rapčana i Labinjana koji smatraju da se s radovima trebalo početi znatno ranije pa su mogli biti i dovršeni do početka turističke sezone jer ovako, uz povećani promet, moraju po suncu i vrućini čekati u koloni na užarenom asfaltu. Stoga smo upit o radovima i kada će oni završiti poslali Županijskoj upravi za ceste koja je investitor.

- Budući da se zahtjevni radovi na uređenju pokosa i bankine uz županijsku cestu na dionici Rabac - most preko bujičnog vodotoka odvijaju pod prometom i u otežanim uvjetima uz prekide preko vikenda i u dane blagdana, malo su se i odužili. Ipak, planiramo da će se svi radovi okončati do 2. kolovoza. Molimo sve korisnike ove prometnice za razumijevanje jer ćemo u konačnici dobiti kvalitetnu i sigurnu cestu, odgovorila nam pomoćnica ravnatelja Biserka Griparić.

Kako saznajemo, u ovu se investiciju proširenja ceste najviše išlo da bi se omogućilo nesmetano mimoilaženje autobusa i kamiona. No, u planu nije i novo asfaltiranje, a kada će biti, u ŽUC-u za sada ne znaju jer kažu da se ovi radovi financiraju iz sredstava za tekuće održavanje cesta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter