atrij Pučkog otvorenog učilišta

Nastavlja se bogat program za Dan grada Buja: Predstave i dva glazbena događanja

| Autor: Vanesa Begić
(Promo)

(Promo)


U povodu Dana grada Buja održava se bogat i raznolik program. Večeras u 20.45 sati na programu je predstava "Il treno dei fantasmi" koja će se upriličiti u atriju Pučkog otvorenog učilišta Buje.

Scensko je to pripovijedanje s glazbenim intermezzom prema pobjedničkom tekstu iz 2022. kulturno-umjetničkog natječaja Istria Nobilissima, koji je napisao violinist i arheolog Silvio Quarantotto.

Naraciju će voditi sam autor, dok će glazbene međuigre izvoditi Puhački kvintet "Arcobaleno" koji čine majstori Carlo Beltrami i Giacomo Vendrame na trubama, Erik Žerjal na trombonu, Federico Lamba na rogu i Rok Vilhar na tubi. Ulaz na predstavu je slobodan bez potrebne rezervacije, a održava se zahvaljujući doprinosu regije Friuli-Venezia Giulia za aktivnosti koje se odnose na temu granica.

U nedjelju, 8. rujna u 20 sati također u atriju Učilišta je koncert "Parlami d’amore". Sudjeluju Lora Pavletić, mezzosopranistica, Kristian Marušić, tenor, Nada Matošević Orešković, klavir i Petra B. Blašković, glumica.

U ponedjeljak također u atriju Učilišta u povodu dana Grada Buja, nakon Svečane sjednice nastupa kvartet Zona B. Marko Rudelić & Zona B je kvartet okupljen 2016. godine, a djeluju u sastavu Marko Rudelić - gitara i vokal, Leonard Medica - gitara, Ervis Pintar - bubnjevi i udaraljke, Vladimir Kuzman - bas i vokal.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter