CESTA LABIN-RABAC

VELIKA OŠTEĆENJA ZBOG RADOVA U RAPCU: Sanacija možda iduće godine, traže se sufinancijeri

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Cesta Labin - Rabac ima vidljiva oštećenja kolnika koja su izražena u obliku jako opasnih i naglih udubljenja na par mjesta. Riječ je o kolniku županijske ceste ŽC 5104 koji je zbog velikih građevinskih radova koji su se u posljednje dvije godine odvijali na području naselja Rabac, posebice u Turističkom naselju Girandela. Zbog njih je, u kratkom vremenskom periodu, navedena prometnica pretrpjela prekomjerno opterećenje kolnika te doživjela strukturalno oštećenje kolničke konstrukcije s propadanjem potpornih zidova.

Budući da je potrebna obimnija sanacija kolnika s izgradnjom potpornih zidova, Županijska uprava za ceste Istarske županije pristupila je izradi tehničke dokumentacije za izvanredno održavanje kolnika prometnice kao i za sanaciju potpornih zidova.

- Samo izvođenje radova pokušat će se uvrstiti u plan radova izvanrednog održavanja za 2019. godinu. Budući da će izvođenje radova, po procjeni Županijske uprave za ceste, iziskivati značajna financijska sredstva, u ovom trenutku Županijska uprava za ceste nije u mogućnosti sa sigurnošću potvrditi kojem će se obimu radova pristupiti, ali će svakako kod formiranja financijske konstrukcije za izvođenje radova tražiti sufinancijere i to lokalnu samoupravu, tvrtku Valamar, MPPII te ostale, rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić odgovarajući na pitanje Nenada Boršića, vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter