POREČKO LJETO

Bogat kulturno-sportski program za sve uzraste: Natali Dizdar, kino pod zvijezdama, plivanje…

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Bogat program Porečkog ljeta nastavlja se i ovoga tjedna. Nakon što su preksinoć posjetitelji u Parku Olge Ban mogli uživati u čarobnom programu »Magic is in the Air«, odnosno u plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine danas u 10 sati na rasporedu je besplatna šetnja kroz povijest Poreča »La mula de Parenzo Tours«.

Posjetitelji će imati priliku razgledati Poreč, upoznati ribarsku tradiciju, ali i doznati kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Mjesto susreta je ispred Centra za posjetitelje La mula de Parenzo. Istoga dana, od 17 do 23 sata na Trgu slobode održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Porečki delfin, najdugovječniji plivački maraton u Hrvatskoj ove godine u drugačijem i bogatijem izdanju održat će se kroz dva dana, 30. i 31. kolovoza.

Petak ponovno donosi filmsko iskustvo pod zvijezdama u sklopu programa »Visions of the Streets«, a ovoga tjedna u 21 sat na rasporedu je film redateljice Kasi Lemmons i scenarista Anthonyja McCartena o Whitney Houston - »I Wanna Dance with Somebody«.

U petak, u povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, s početkom u 21 sat održat će se koncert Ivana Krpana, u sklopu 63. festivala klasične glazbe Koncerti u Eufrazijan. U subotu, na Trgu slobode u 21 sat, u sklopu programa Sounds of the Streets Music održat će se koncert jedne od najistaknutijih hrvatskih glazbenica, Natali Dizdar koja će posjetitelje povesti na emotivno glazbeno putovanje kroz svoj bogati repertoar, uz jedinstvenu atmosferu pod otvorenim nebom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter