pomozimo mihaelu da prohoda

Na turniru "Divlja liga Grada Rovinja" svi navijali za hrabrog dječaka. Prikupljeno 1.098 eura za njegovo liječenje

| Autor: Nina Orlović Radić
(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)


U organizaciji Vaterpolo kluba "Delfin" Rovinj-Rovigno održan je tradicionalni, dvadeset i prvi vaterpolo turnir "Divlja liga Grada Rovinja". Na otvorenom gradskom bazenu, i uz podršku publike, tijekom poslijepodneva nadmetalo se dvanaest timova, da bi nagradu na ime najuspješnijih ponijela ekipa Kuntrada iz Rovinja.

Posjetitelji "navijali" za hrabrog dječaka

Prvoplasiranom timu uz pehar, pripao je i pršut. Drugo mjesto, također su zauzeli Rovinjci, ekipa Telba, koji su dobili pehar i sir, dok su treće mjesto podijelila dva tima - Boho bar i Škaraba. Najboljim igračem proglašen je Igor Radić, a najboljim golmanom Gregor Talajić. Dodajmo, i da su se uz Rovinjce ovom dugovječnom turniru odazvali i predstavnici susjednih gradova - Pule, Vrsara i Poreča dok je jedan tim bio sastavljen od inozemnih vaterpolista, odnosno gostiju koji ljetuju u Rovinju.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Osim sportskog natjecanja, "Divlja liga" imala je i humanitarni karakter. Naime, svi posjetitelji vaterpolo turnira dobili su priliku da uz svoje timske favorite "navijaju" i za jednog jedanaestogodišnjeg dječaka iz Rovinja. Tako je u jedno poslijepodne za liječenje Mihaela donirano 1.098 eura koje će se naći u zajedničkoj kasici s ostalim donacijama koje su, u manje od mjesec dana trajanja humanitarne akcije pod nazivom "Pomognimo Mihaelu da prohoda", organizirali djelatnici Gradskog društva Crveni križ Rovinj.

- Moja jedina i najveća želja je da prohodam, rekao nam je Mihael, učenik trećeg razreda Osnovne škole Jurja Dobrile, koji nas je zamolio da preko novina pozdravimo njegovu omiljenu učiteljicu Sandru Boljunčić. Također, ovaj simpatični i razgovorljivi dječak, koji je jako sretan i uzbuđen time što Rovinj i Rovinjci čine za njega, izrazio nadu da će sljedeće godine, i za vrijeme održavanja 22. "Divlje lige", samostalno stajati i ubacivati lopte u bazen.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Inače, za one koji još nisu upoznali Mihaela, navedimo da je rođen 13. srpnja 2013. godine, u 26. tjednu trudnoće sa samo 930 grama i 37 centimetara. Njegovo je stanje bilo jako teško, a bio je i strojno ventiliran pošto nije samostalno disao i imao je obostrano krvarenje mozga. Liječničke prognoze nisu bile ohrabrujuće, ali Mihael se od prvog dana pokazao kao veliki borac. Iza ovog hrabrog dječaka danas je Selektivna dorsalna rizotomija (SDR), odnosno operacija živaca kralježnice koja mu je doslovno promijenila život. Od tada Mihael može sjediti, ima reflekse u nogama i spreman je boriti se za sljedeći cilj - napraviti prve korake.

Neurorehabilitacijska terapija

Dakle, cilj ove humanitarne akcije je omogućiti Mihaelu odlazak na neurorehabilitacijske robotske terapije koje su mu jedina mogućnost da prohoda. Naime, u Poliklinici Glavić u Zagrebu vjeruju da bi Mihael, uz indiciranu neurorehabilitaciju, mogao postići dobre rezultate. Nažalost, troškovi rehabilitacije koja je presudna za njegove korake nadilaze financijske mogućnosti roditelja. Sam ciklus terapije prepisan Mihaelu traje dvanaest tjedana i iznosi 21.240 eura.

Pomozimo Mihaelu da prohoda

Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj je 1. srpnja službeno otvorilo humanitarnu akciju "Pomognimo Mihaelu da prohoda - Aiutiamo Mihael a camminare", koja će trajati do 28. kolovoza. U OTP Banci otvoren je transakcijski račun, koji je otvoren isključivo za ovu humanitarnu akciju koja glasi na: Gradsko društvo Crvenog križa Rovinj (GDCK Rovinj) HR9424070001500023433.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter