Valamar brine za marende fine

Otvorene prijave na Valamarov natječaj, deset škola može osvojiti "Tjedan domaćih marendi"

| Autor: Glas Istre
(Promo)

(Promo)


Valamar je pokrenuo novi natječaj u sklopu društveno odgovornog projekta "Valamar brine za marende fine" u kojem mogu sudjelovati sve osnovne škole na području Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka. Škole se na natječaj mogu prijaviti do 27. rujna. Ukupno deset osnovnih škola osvojit će "Tjedan domaćih marendi", tijekom kojeg će Valamar za sve učenike škole osigurati obroke pripremljene od nutritivno bogatih i kvalitetnih domaćih namirnica.

Podaci relevantnih istraživanja pokazuju da čak 65 posto odraslih i 35 posto djece u Hrvatskoj ima prekomjernu težinu. Stoga je iznimno važno utjecati na stvaranje zdravih prehrambenih navika još u ranoj dobi, kako bi se one zadržale i primjenjivale kroz cijeli život. Upravo s ciljem podizanja svijesti o važnosti kvalitetne prehrane među djecom, Valamar je prošle godine pokrenuo projekt "Valamar brine za marende fine", čije će se drugo izdanje odvijati tijekom školske godine 2024/2025.

Prijave za natječaj u projektu "Valamar brine za marende fine" traju do 27. rujna i zaprimaju se putem online obrasca dostupnog na mrežnoj stranici. U sklopu natječaja učenici trebaju osmisliti kreativan recept za uravnoteženu te zdravu, toplu ili hladnu, marendu. Pobjednici, koje će odabrati stručni žiri, bit će objavljeni 8. listopada 2024. godine, a termin "Tjedna domaćih marendi", pobjedničke će škole dogovoriti s Valamarom. Više informacija škole mogu pronaći na službenoj stranici Valfresco Direkta na poveznici.

"Drago nam je što je projekt Valamar brine za marende fine koji smo pokrenuli prošle godine imao izvrstan odjek u školama te smo odlučili dati mogućnost većem broju škola da se uključe i osvoje Tjedan domaćih marendi za svoje učenike u novoj školskoj godini. Pozivamo osnovne škole s područja Istre, Rijeke i otoka Krka da se prijave na natječaj i osvoje ovu vrijednu nagradu"- rekla je Deana Stipanović, direktorica Odjela korporativnih poslova u Valamaru.

Valamar, vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, svakoga dana priprema desetke tisuća finih i zdravih obroka za goste u svojim hotelima i ljetovalištima te ima potrebno znanje, iskustvo, kapacitete i uvjete za organizaciju nabave, kreiranje i pripremu školskih obroka. Valamarova Valfresco centralna kuhinja u Vinežu opremljena je vrhunskom tehnologijom na 3.400m2 površine, a dnevno može pripremiti do 25.000 obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti.

Valamar ima čak 78% domaće hrane i pića u svojoj ponudi te surađuje s više od 100 lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji jamče lokalne i sezonske namirnice. Valfresco Direkt platforma putem koje nudi gotova i polugotova jela dostupna je gostima Valamara i stanovnicima na području Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter