jako turističko središte

Turisti sve više vole istočnu obalu Istre, a pogotovo - Rabac. Evo što ih tamo privlači

| Autor: Glas Istre
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


More, sunce i kontinuirana ulaganja u sadržaje za djecu - i u hotelskim kompleksima i izvan njih - privlače turiste cijelo ljeto. Istočna obala Istre postaje im sve privlačnija, a Rabac je definitivo njezino najjače turističko središte, javlja HRT

Uz obiteljski sadržaj, sve su traženije i takozvane outdoor usluge, a resort nudi i biciklističku stazu dugu čak 30-ak kilometara.

- Što za početnike, što za napredne bicikliste, imamo i enduro staze, to su već malo žešće, malo više tehničke. Najviše rentamo električne bicikle, to je super za nas jer kao što ste vidjeli tu je puno brdovitog terena, kazao je Roberto Hahtila, Bike centar Girandela.

Kada ne sudjeluju u raznim sportskim aktivnostima s djecom, odrasli se mogu opustiti u baru uz bazen. U Rapcu ističu da je u porastu broj domaćih gostiju. No, i dalje su najbrojniji Nijemci, Slovenci i Austrijanci.

- U postsezoni prelazimo na grupe sportaša, pogotovo bike grupe. Već su se polako počele skupljati, imamo i razne reprezentacije, otkrio je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamaru.

Budući da cijeli resort prima više od 1300 ljudi, dio kapaciteta ipak će prije zime zatvoriti. U ostatku koji će raditi cijele godine, ugošćavat će sportaše, razne grupe, kongresne goste, ali i individualce koji za odmor biraju razdoblja kada su gužve puno manje.

Cijeli prilog dostupan je na poveznici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter