glazbeno-enološki događaj

Na plominskoj Lombardi održana još jedna manifestacija "Vino i gitare"

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


U plominskoj starogradskoj jezgri, na Lombardi, u petak navečer pa sve do dva u noći održana je još jedna manifestacija "Vino i gitare", glazbeno-enološki događaj koji postaje ljetna tradicija u ovom dijelu Istre.

U posebnom povijesnom ambijentu 14 vinara s područja cijele Labinštine točilo je malvaziju, teran, refošk, merlot, muškat žuti, a bilo je tu i pjenušaca. Na najbolji su način vinari Labinštine pokazali ono najbolje iz vinograda za što su do sada osvajali mnogobrojne nagrade i priznanja. Za gastro ponudu pobrinuli su se OPG Turčinović i Pizzeria Bura.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Za glazbeni ugođaj pobrinuo se Duo Kristina Blondes ft. Nicolas Kurelić, oboje gitaristi, pjevači, kantautori te strastveni zaljubljenici u muziku i nepopravljivi sanjari koju su donijeli odličnu glazbu te tople plominske noći. Kotizacija za čašu iznosila je 12 eura i omogućila je neograničeno degustiranje tijekom večeri posjetiteljima koji su stigli s cijele Labinštine i one strane Učke, a bilo je i dosta gostiju. Ovaj događaj koji spaja ljubav prema vinu i glazbi i privlači sve više posjetitelja organizirala je Udruga vinogradara i vinara Labinštine "Trs" u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Kršan

-Jako sam zadovoljna ovogodišnjom manifestacijom, a zadovoljni su i svi vinari koji su sudjelovali. Bila je prekrasna atmosfera s puno ljudi u ovom lijepom prostoru stare Lombarde. Pila su se razna vina, crna i bijela te pjenušci, članova naše udruge Trs. Primijetio sam ljude iz Opatije, Mošćenićke Drage, s riječkog područja kao i turiste koji ljetuju na ovom području. Uvijek dolazi publika iznad 30 godina, a ove godine je čak bilo više žena nego muškaraca. Svi su imali samo pozitivne komentare za ovu feštu, komentirao je Valter Licul, predsjednik udruge vinara i vinogradara labinštine „Trs“.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter