aktualni ljetni problemi

"Rezervacije" mjesta na plažama u Rapcu ručnicima i ležaljkama

| Autor: Branko Biočić
Ilustracija (Snimio: Branko Biočić)

Ilustracija (Snimio: Branko Biočić)


Vijećnik Demokrata Mladen Bastijanić na posljednjoj je sjednici labinskog Gradskog vijeća ukazao na problem prometnih čepova koji se stvaraju na skretanju prema Vinežu, na rotoru kod Spara i kod kule Torijon u starom gradu. Bastijanić smatra da se skretanje sa glavne ceste za Vinež moglo riješiti u sklopu kružnog toka ispred Spara ali se pokazalo da je previše terena prodano Sparu koji je došao do samo kružnog toka.

- Prometni čepovi stvaraju se u određeno doba dana, a posebno tijekom turističke sezone, pa bi Grad tijekom ljeta trebao zaposliti više ljudi na određeno vrijeme kako bi lokalno stanovništvo imalo što manje problema. Problem su nekad rješavali naši omladinci i policija odnosno jedinica prometne mladeži pa je onda sve skupa funkcioniralo, rekao je Bastijanić a gradonačelnik Valter Glavičić mu je odgovorio:

- Razmatramo varijantu da riješimo problem na način da stavimo obavezno skretanje udesno, za one koji dolaze na raskršće iz Vineža. Oni koji žele ići prema Ini, mogu se okrenuti dole, blizu, na kružnom toku i puno jednostavnije to odraditi. Jedino pravo rješenje su Hrvatske ceste, odnosno spoj iza benzinske pumpe odmah desno, na državnu cestu, odnosno na Spomenik palim borcima na cesti za Rašu.

I onda bi sav promet za Pulu otišao tim smjerom i sve bi se raščistilo. Mislim da ćemo pomalo svi skupa na tome morati početi raditi, rekao Glavičić istaknuvši da je kod Torjona sada manje problema nakon što su kamere za nadzor postigle svoj učinak a tijekom kišnih dana u reguliranje prometa uskače i komunalni redar iako to nije njegov glavni posao.

Bastijanić je skrenuo pozornost i na ostavljene ručnike i ležaljke tijekom noći na plažama u Rapcu čime si neki gosti rezerviraju mjesto za idući dan pa je pitao što se čini u tom pogledu, a Glavičić je odgovorio da komunalni redari i to provjeravaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter