Čita(j)mo da ne oguglamo!

Preko tisuću mladih Porečana lani obnovilo članstvo u Gradskoj knjižnici

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


Gradska knjižnica Poreč je povodom Međunarodnog dana dječje knjige koji se obilježava danas, 2. travnja, objavila rezultate kampanje započete prije godinu dana naziva "Čita(j)mo da ne oguglamo!".

Kampanja je započeta s ciljem poticanja razvoja čitalačkih navika djece i mladih, kvalitete života predškolaraca i školaraca, kao i s ciljem omogućavanja besplatne članarine mladima do 15 godina.

Akcija i dalje traje, a da je ovaj projekt itekako urodio plodom svjedoči činjenica da je lani čak 1.145 djece i mladih obnovilo članstvo u porečkoj knjižnici.

"Čitateljske navike stječu se od najranije dobi, stoga toj dobnoj populaciji posvećujemo izrazitu pozornost, kako organiziranjem prigodnih programa, tako i nabavom popularno – znanstvene te obrazovne literature namijenjene svim dobnim skupinama djece i mladih.

Poznato je da je čitanje i poticanje čitanja važno u socijalnom, intelektualnom i  emocionalnom razvoju djece i mladih te donosi brojne prednosti za njihov daljnji razvoj. Neka ovo bude još jedan korak dalje u nastojanju da knjiga uistinu do svakoga pronađe", poručuju iz Gradske knjižnice Poreč uz čestitke za Međunarodni dan dječje knjige.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter