MEDULIN

Obilježen Međunarodni dan dječje knjige: NOVE KNJIGE ZA VRTIĆE I ŠKOLSKU KNJIŽNICU

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine da bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja odabran je rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travanj. Općina Medulin je i ove godine, petu godinu za redom, pripremila prigodne poklon pakete dječjih knjiga i slikovnica za sve dječje vrtiće na svom području te za knjižnicu Osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu.

U obilazak dječjih vrtića na području općine te posjet medulinskoj osnovnoj školi prošlog su petka krenuli predstavnici Općine Medulin, zamjenik načelnika Damir Demarin, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Suzana Racan Stern te savjetnica za društvene djelatnosti Sonja-Barbara Bader. Predstavnici općine uz ravnateljicu Severku Verbanac u Dječjem vrtiću Medulin, posjetili su dvije skupine u kojima su djeca s veseljem otvarala poklon pakete s novim knjigama, a njihovo pomno listanje knjiga i slikovnica, više je nego opravdalo inicijativu Općine Medulin da obilježi ovaj dan.

Potom je uslijedio posjet Dječjem vrtiću Sunčica u Banjolama, gdje su mališani nestrpljivo i s uzbuđenjem dočekali malu općinsku delegaciju te u znak zahvalnosti za dobivene nove knjige i slikovnice otpjevali i recitirali nekoliko pjesama. Potom su predstavnici Općine nastavili obilazak i stigli u područni vrtić u Premanturi te na koncu u knjižnicu medulinske osnovne škole u kojoj su ih dočekale ravnateljica Emanuela Pinzan Chiavalon, knjižničarka Dušanka Đokanović i učenici sedmih razreda, članovi školske novinarske grupe. Pročelnica Racan Stern razgovarala je upravo sa sedmašima o značaju knjiga i čitanja u svim fazama našega života te odgovarala na njihova pitanja o osobnim čitalačkim preferencijama te o dosadašnjim aktivnostima Općine Medulin u obilježavanju Međunarodnog dana dječje knjige, uz zaključak da će se ova inicijativa Općine s obzirom na njen značaj zasigurno nastaviti i narednih godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter