7. izdanje Hook&Cook festivala

Gastro manifestacija posvećena lokalnom i održivom ribarstvu privukla stotine posjetitelja duž ribarskog mola u Medulinu

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Medulin je sinoć bio domaćin još jednog ukusnog događaja - 7. izdanja Hook&Cook festivala. Ova jedinstvena gastro manifestacija posvećena lokalnom i održivom ribarstvu privukla je stotine posjetitelja duž ribarskog mola, koji su imali priliku kušati inovativne morske zalogaje od friškog ulova.

U opuštenoj atmosferi, uz muzičku podlogu koju je osigurao Velvet Festival, posjetitelji su isprobali jela koja je osmislila talentirana mlada kuharica Katarina Vrenc, a koja su pripremana na krmama brodova. Sve to doprinijelo je stvaranju ambijenta koji je oživio dušu medulinskog ribarskog mjesta.

Organizatori festivala izrazili su zadovoljstvo što posjetitelji podržavaju manifestaciju i svake godine dolaze u sve većem broju. "Valjda žene rade čuda", rekao je sa smiješkom jedan od organizatora, Siniša Pavlović Xixi, aludirajući na ovogodišnji naglasak događaja na predstavnice hrvatske kuhinje.

Otkrio nam je i koja su to jela izazvala veliko zanimanje posjetitelja, a za koje se čekalo i u redovima. "Uz naš klasični tuna cheeseburger, u ponudi su i dva jela Katarine, a to su Hook&Cook sardine sa šalšom i palentom te miks školjki u Dashi umaku", rekao je Pavlović dodajući kako su, kao i svake godine, usmjereni na lokalne proizvođače i OPG-ovce, a po prvi put je u subotu na festivalu svoja biodinamička i organska vina predstavio lokalni brend "Sorsi".

Pripreme za festival, navodi Pavlović, traju tijekom cijele godine, a pripreme na moru oko sedam dana. Sljedeći kulinarski događaji planirani su za 14. srpnja u Banjolama, na molu kraj Paltane, 12. kolovoza ponovno u Medulinu te 16. i 17. rujna u Rovinju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter