Bezvremenski hitovi

Dire Straits Legacy večeras u Cave Romane izvode glazbu koja je promijenila tijek rocka

| Autor: Ian Tataj
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Dire Straits Legacy bend večeras, u petak od 21 sat nastupa na ovogodišnjem Rocks&Stars Festivalu u kamenolomu Cave Romane.

- Originalna postava muzičara benda izvodit će bezvremenske hitove, a projiciranje njihovih spotova vizualno će doprinijeti spektaklu, otkriva organizatorica Festivala Iva Šalamon Reškovac.

Dire Straits Legacy okuplja originalne članove Dire Straitsa - Alana Clarka, Phila Palmera, Dannyja Cummingsa i Mela Collinsa - koji su zajedno stvorili glazbu koja je definirala generaciju.

Glazba Dire Straitsa ima posebno mjesto u srcima mnogih obožavatelja širom svijeta. Njihove pjesme često prenose osjećaje nostalgije, romantike i društvene refleksije. Mark Knopfler, osnivač i glavni kantautor Dire Straitsa, poznat je po svom jedinstvenom gitarskom stilu i lirskim sposobnostima koje su oblikovale zvuk benda. Ipak, Knopflera na ovom eventu neće biti.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Dire Straits Legacy posebnim čini i njihova duboka povezanost s materijalom. Ovi glazbenici su zajedno stajali na pozornicama širom svijeta, stvarajući glazbu koja je promijenila tijek rocka.

Njihove izvedbe su svaki puta emotivna putovanja koja spajaju prošlost i sadašnjost, noseći sa sobom snagu i strast koja je bila srž Dire Straitsa?.

Glazba Dire Straitsa ima nevjerojatnu moć evociranja sjećanja i emocija. Svaka pjesma nosi svoju priču - od himničnih rifova »Money for Nothing« do melankoličnih tonova »Brothers in Arms«. Slušajući DSL kako izvodi ove pjesme, svatko tko je onodobno bio fan moći će se prisjetiti bitnih trenutaka u svojim životima koji su bili obojeni ovim bezvremenskim hitovima?.

- Festival će, 8. kolovoza, zaključiti Esteriore Brothers, talijanski band s milijunima pratitelja na društvenim mrežama. Zarazna je njihova energija i strast u izvedbi talijanskih evergreena i hitova, a za svaki njihov nastup traži se karta više. Očekujemo snažan završetak još jedne fantastične godine festivala, poručuje Iva Šalamon Reškovac.

Peto izdanje Festivala se održava u organizaciji Event Bricka i suorganizaciju Općine Medulin, Turističke zajednice Općine Medulin i Turističke zajednice Istarske Županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter