ROŠTILJARKA LIVE 2023.

Metal i alt-rock poslastica u Klubu Kotač: Šest bendova nastupit će u hardcore večeri

| Autor: Mladen Radić
Infernal Tenebra (Foto: RTZU)

Infernal Tenebra (Foto: RTZU)


Roštiljarka Live 2023. održat će se u subotu 25. studenog u Klubu Kotač u Rojcu, gdje će nastupiti grupe: Keops, Infernal Tenebra, One Possible Option, Spellscroll, Audioclot i FM - 13. Posjetitelji će moći uživati u heavy metalu, power metalu, thrashu, grooveu, death metalu, alter rocku, grungeu i sličnim stilovima.

Puljani i Riječani

Keops dolaze iz Rijeke, a prije nekoliko godina okrenuli su se tvrđem zvuku. Prošle godine objavili su album »Road to Perdition« uz odlične reakcije obožavatelja, kritike i ljudi sa scene. Kako bi promovirali album odlaze na europsku turneju na kojoj su headlineri bili Overkill, a publika ih je objeručke prihvatila. Bend trenutno snima novi album koji će biti objavljen iduće godine kada će nastupiti na mnogim festivalima kao i samostalnim koncertima diljem Njemačke i Europe.

Keops (Foto: Privatna arhiva)Keops (Foto: Privatna arhiva)

Pulski Infernal Tenebra jedan je od najdugovječnijih hrvatskih bendova u žanru death metala. Iza sebe imaju četiri albuma, hrpu turneja i nastupa na festivalima u sklopu kojih su dijelili binu s velikanima metal svijeta. Infernal Tenebra je 2022. objavila album »Origins of Hate« koji su predstavili na Pannonian Rock Festivalu, Goathell Festivalu, Valhalla Festivalu. Krajem ljeta otišli su na turneju u Japan kao prateći bend black metal velikana Marduk. U sklopu nastupa na Roštiljarci poručuju kako će napraviti glazbeni doživljaj uz perfektno usklađene ritmove, virtuozne gitarske solaže i brutalne vokale, te kako to neće biti samo glazbeni performans, već isto i prilika za spajanje s istomišljenicima zaljubljenima u death metal i žestoku glazbu općenito.

One Possible Option (Snimio Mateo Levak / Novi list)One Possible Option (Snimio Mateo Levak / Novi list)

One Possible Option je hrvatski rock bend osnovan 2011. godine, a djelomično kao nastavak kultnog riječkog benda The Stuff. Gašenjem The Stuffa, gitarist Zdravko Kasapović-Piggy uz nove ljude pokreće One Possible Option koji je danas mješavina žestokog alternativnog, indie rocka i elektro rocka.

Alter rock i grunge

Zbog toga ih uspoređuju s Nine Inch Nails, Alice in Chains, Soundgarden, a zbog modernog pristupa i s bendovima kao što su Editors ili Imagine Dragons. Prvi album, »No King«, objavili su 2020. godine, a album uz singlove »All We Do Today« i »Erase« devet tjedana biva među najprodavanijim albumima. Upravo su završili rad na novom albumu koji izlazi u ožujku iduće godine, a kao najavni singlovi, objavljeni su spotovi za »This Is Broken« i »Honesty Is Everything«.

SpellscrollSpellscroll

Pulski metal sastav SpellScroll osnovan je 2020. i spaja klasični heavy, power zvuk s ekstremnim metalom, u kombinaciji s čistim i melodičnim ženskim vokalom. Trenutno rade na albumu prvijencu »The Realms of the Unseen«, koji bi trebao izaći početkom 2024. Još jedan pulski bend je i Audioclot čija je baza alter rock uz pripadajuće smjerove, a osnivanjem, ekipa iz benda je sve svoje ideje i želje pretočila u stvarnost. Četvrti pulski bend na ovogodišnjoj Roštiljarci je FM – 13, u početku zamišljen kao solo projekt Mateja Uke, a stil im je kombinacija alter rocka i grunge zvuka.

Koncertni program Roštiljarka Live 2023. počet će točno u 19.30, a vrata Kotača se za posjetitelje otvaraju u 19 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter