Goložece di Orsera
Turistička zajednica Vrsar krenula je s ovogodišnjim prvim eventom namijenjenim stranim i domaćim ljubiteljima dobrog jela i dobre kapljice.
Event pod nazivom "Goložece di Orsera" održava se od 28. svibnja do 6. lipnja i posvećen je istarskim delicijama i lokalnim namirnicama.
Kako doznajemo iz Turističke zajednice Vrsar, u ovih deset dana trajanja eventa, hedonisti i gurmani koje put dovede u Vrsar doći će na svoje, a moći će uživati u autohtonim mjesnim i istarskom delicijama i dobroj kapljici.
U jedanaest vrsarskih restorana: Bevanda, Casanova, Dvi Palme, Fančita, Goran, Kod Luce, Orlandin, Rotonda, Srdela, Vrsaranka i Villa Vrsar, moći će birati između ribljeg i mesnog menija s naglaskom na lokalne proizvode po promotivnim cijenama od 120 kuna.
A izbor jela je raznovrstan: delicije od bakalara, sardona, hobotnice, orade i brancina na žaru, paštete od jadranske ribe, tartar i tagliata od jadranske tune, lignje na istarski, dok će ljubitelji mesa moći uživati u carpacciu, svinjskoj potrbušini, junećim tagliatima, rebarcima u medu i mnogim drugim mesnim delicijama.
Ponuda nije mogla zaobići ni neizostavna domaća istarska jela kao što su maneštra i fuži i slastice poput kroštula, kolača od skute sa orasima, kolača od suhih smokava i drugih.
Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u suorganizaciji TZ Vrsar i Udruge ugostitelja Vrsar uz partnerstvo Maistre d.o.o..