tajna je u salamuri

Uz ovaj trik piletina vam nikad neće biti suha

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pečena pileća prsa svi volimo - odlična su ideja za ručak jer idu uz sve priloge, od krumpira i riže do tjestenine, a mogu se dodati i u salatu. Što napraviti kako bi vam pileća prsa baš svaki put ispala sočno i nimalo suho? Tajna je u tome kako ih pripremite prije pečenja, prenosi Index.

Mnogi chefovi koriste ovaj trik - prije pečenja meso nekoliko sati držite u salamuri, tj. otopini soli i vode koja se izvorno koristila za konzerviranje hrane dok još nije bilo hladnjaka.

Kako pripremiti salamuru?

Piletina će nakon salamurenja biti još sočnija. U lonac stavite litru vode i 70 g soli te otopinu prvo zagrijte na vatri, ohladite na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku, a tek onda stavite piletinu unutra.

Vrlo je važno da voda bude hladna prije salamurenja kako bi se spriječio razvoj bakterija. Lonac s piletinom držite u hladnjaku. Pravilo je da u salamuri stoji otprilike sat po kilogramu mesa, no to vrijeme možete produljiti ili skratiti ovisno o tome koliko vremena imate.

Nakon što je piletina salamurena, izvadite je iz otopine i osušite papirnatim ručnikom. Mesu dodajte začine po izboru i ispecite prema svom omiljenom receptu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter