Ilustracija (iStock)
Što učiniti kada domaći sladoled postane prehladan i stoga ga je teško poslužiti?
Ponekad se to dogodi i sa kupovnim sladoledom, a nakon što je neko vrijeme bio u zamrzivaču.
Oblikovanje klasične kuglice sladoleda u ovoj situaciji čini se doista nemogućim. Pustite li sladoled da omekša ostavljajući ga na sobnoj temperaturi, riskirate narušiti njegovu konzistenciju.
Kako to onda učiniti? Postoji vrlo jednostavan trik za posluživanje sladoleda kada je prehladan.
Neki od vas možda su već pokušali provući žlicu pod vruću vodu kako bi lakše izvukli sladoled iz posude, ali ste također shvatili da ova metoda ne djeluje uvijek i ponekad se morate "boriti", a da na kraju ne dobijete dobar rezultat.
Upravo iz tog razloga je nastala ideja o korištenju noža, triku koji se, čini nepogrešivim.
To uključuje prolaženje oštrice kuhinjskog noža pod vrlo vrućom vodom i korištenje noža za dijeljenje kadice sladoleda u različite dijelove.
Nakon "rezanja" sladoleda s nožem, možete prijeći na korištenje žlice kako biste ga najbolje poslužili na kornetu ili u šalici.
Lijepa žlica za sladoled bila bi idealna za oblikovanje kuglica za kornet, ali poslužit će i svaka dovoljno velika žlica.