Croatia Bike Week

Vraćaju se motoristi: Danas kreće velika fešta na Valelungi za ljubitelje motora i rock'n'rolla

| Autor: Mladen Radić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Ovogodišnji, 27. Croatia Bike Week u organizaciji moto kluba Twin Horn MC održava se od danas do nedjelje na Valelungi, uz neizostavan defile, te će ta manifestacija opet privući desetke tisuća motorista i ljubitelja rock'n'rolla iz cijelog svijeta u Pulu, kojih se ove godine očekuje više nego prije.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Adrenalin

Kao i svake godine, kampiranje je besplatno za sve posjetitelje, a svoj dolazak je najavio jako velik broj posjetitelja iz raznih zemalja. Već danas u 21.30 sati koncert će održati grupa Acid Salvia, a u četvrtak u 19 sati starta Off Road & Trial Moto School Show Alexa Vencla, trostrukog prvaka u Trial disciplini, koji će reprizu programa prirediti i u petak u 19 sati. Koncertni program u četvrtak donosi u 21 sat koncert grupa Špatula i Night Express.

Virtuoz Dejan Špoljar i njegov tim priredit će svoj adrenalinski stunt show u petak u 18 i u subotu u 19 sati. Koncertni program u petak, 30. kolovoza, donosi nastupe Messerschmitta, Leta 3 i Razvalina. Subotnji program počinje od 14 sati uz susret oldtimera, dok je tradicionalni defile motorista po Puli kreće u 16 sati.

U 17 sati na rasporedu je Stunt Show, u 18 sati Custom Show te u 19 sati Off Road & Trial Moto School Show. Subota također donosi bogati koncertni program, uz nastup The KrisTINA's Show - Tribute to Tina Turner, zatim dobro znani Dino Jelusić uz svoj sastav Jelusick, nakon čega slijedi sexy show i završava uz nastup grupe Cota G4.

Kao i svake godine, bit će tu brojni štandovi s opremom za motore, bajkerskom opremom, specijaliziranom odjećom za motoriste, nakitom i drugim, a posebnost su i štandovi s eno i gastro proizvodima kao što su malvazija, teran, maslinovo ulje, tartufi, češnjak, kobasice od boškarina i slično.

Ulaz je u srijedu i četvrtak besplatan, a ulaznice za koncerte u petak i subotu mogu se nabaviti po cijeni od 10 eura na ulazu za oba dana festivala, dok je za bajkere (osim skutera) ulaz besplatan.

(Arhiva Glasa Istre)Jelusick nastupa zadnje večeri (Snimila Ana Križanec)

Vibra

Lani je Croatia Bike Week srušio sve rekorde u posjeti, a ove godine proširili su prostor lokacije i kampa jer su lani ljudi čak na okolnim mjestima podizali šatore. U defileu je bilo nekoliko tisuća motora, a defile se skupljao više od sat vremena.

Kako kažu organizatori, najbolje na ovome događaju prošle godine bilo je to što je većina posjetitelja spominjala izuzetno dobru atmosferu, drugim riječima vibru, koja se doslovce mogla osjetiti. Falila je Pula bajkerima, a i bajkeri Puli, što su lanjskom rekordnom brojkom prisutnih i pokazali.

Osim toga, organizatori ističu da da mnogi posjetitelji iz cijelog svijeta i svih dobnih skupina upravo planiraju svoje godišnje odmore, kako bi vrhunac ljeta proveli na sve popularnijem Croatia Bike Weeku.

(Arhiva Glasa Istre)(Snimila Tea Tidić)

(Arhiva Glasa Istre)(Snimila Tea Tidić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter