POBOLJŠAJTE IZGLED

Ukloniti vrećice ispod očiju nije nemoguće. Pokušajte uz nekoliko prirodnih lijekova bez alergena

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Kada primijetite otekline ispod očiju, koje mogu biti više ili manje blage ili izražene, uglavnom se radi o o vrećicama koje ne treba brkati s podočnjacima.

Treba naglasiti da su uzroci i karakteristike ta dva problema vrlo različiti iako nije neuobičajeno da se pojave u isto vrijeme.

Dok su podočnjaci tamni kolutovi koji se pojavljuju ispod očiju, vrećice su više poput izbočina.

No, tipičan simptom, uz oticanje, je gubitak čvrstoće kože koja je stoga sklona opuštanju.

Postoje različiti načini za prirodno smanjenje vrećica ispod očiju.

U osnovi je važno koristiti proizvode za higijenu lica i kozmetiku bez alergenih tvari koje mogu pogodovati pojavi problema.

Što se tiče prirodnih lijekova, evo što možete pokušati u slučaju vrećica:

1. Hladni oblozi

U nekim slučajevima hladni oblozi mogu biti dovoljni za smanjenje otekline.

Navlažite ručnik ili pamučnu krpu hladnom vodom i zatim nježno tapkajte oči nekoliko minuta.

2. Oblozi s dekongestivnim biljem

Za dekongestiju područja oko očiju korisno je raditi obloge od biljaka koje imaju protuupalnu moć i djeluju na mikrocirkulaciju kao što su kamilica, breza, gotu kola.

Možete pripremiti infuzije pa ih pustiti da se ohlade i na kraju nastaviti s oblozima koje treba stavljati jednom ili dva puta dnevno po 15-20 minuta.

Alternativno, možete koristiti nekoliko kapi matične tinkture razrijeđene u vodi.

3. Aloe vera gel

Aloe vera gel ako se stalno koristi također može pomoći kod vrećica.

Ujutro ga nanesite na područje oko očiju i ostavite da djeluje tijekom dana.

4. Krastavac

Zatim, tu je bakin klasični lijek protiv vrećica i podočnjaka: krastavac!

Ovo povrće ima protuupalna i umirujuća svojstva i njegova redovita uporaba može pomoći u uklanjanju oteklina.

Odrežite krišku i nanesite je na 15 minuta nekoliko puta dnevno.

5. Krumpir

Ista svojstva ima i krumpir, sastojak kojeg uvijek imamo kod kuće. Koristi se isto kao i krastavac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter