koristan savjet

Napitak koji pomaže da se riješite neugodnog zadaha od češnjaka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Češnjak je jedno od najukusnijih i najsvestranijih povrća koje postoji, ali može biti i jedno od najneugodnijih ako vam se njegov zadah širi iz usta.

Od ukusnog kruha s češnjakom, tjestenine ili nekog drugog jela s puno češnjaka možete zaudarati na češnjak svaki put kad otvorite usta, neugodan miris za svakoga s kim večerate ili jednostavno razgovarate. Srećom, malo mlijeka je sve što vam treba da se osvježite.

Iako se čaša mlijeka možda ne bi dobro sljubila s hranom od češnjaka, postoji prava znanost iza toga kako uklanja neugodne mirise iz daha. Prvo, važno je razumjeti zašto češnjak stvara takav smrad. Kada se češnjak zdrobi (tj. kada se reže ili žvače), proizvodi nekoliko organskih spojeva. Među njima je alil metil sulfid, koji ne samo da jako miriše, već mu je potrebno i neko vrijeme da se razgradi.

Mast u mlijeku neutralizira spojeve sumpora koji stvaraju zadah od češnjaka. U isto vrijeme, voda u mlijeku ispire vaša usta, uklanjajući bilo kakvu fizičku prisutnost češnjaka ili njegovih mirisnih komponenti, prenosi mashed.com.

Druge strategije

Na temelju općih načela mliječnog trika, možete očekivati ??da će masnije varijante poput punomasnog mlijeka biti učinkovitije od nemasnog obranog mlijeka. Međutim, ako ste osjetljivi na mliječne proizvode ili jednostavno ne volite mlijeko, imate druge mogućnosti da se riješite zadaha od češnjaka.

Jedenje svježe jabuke još je jedan dobar izbor, kao i žvakanje sirovog peršina, mente ili zelene salate. Naravno, temeljito pranje zuba, čišćenje zubnim koncem i struganje jezika također može pružiti sveobuhvatno osvježenje.

Oni koji su zabrinuti zbog zadaha od češnjaka također bi trebali razmisliti o tome kako pripremaju svoj obrok. Oštar okus češnjaka pojačava se što se više njegovih stanica gnječi, što znači da će cijeli zgnječeni češanj dati blaži, manje mirisan okus od narezanog češnjaka, koji je pak manje intenzivan od mljevenog češnjaka ili paste od češnjaka.

Sada kada imate nekoliko jednostavnih, praktičnih trikova možete konzumirati češnjak bez straha od lošeg zadaha.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter