ženski rukomet

Sutra se za istarske predstavnice nastavlja drugoligaška sezona

| Autor: Mijat Gavran
Leonarda Černeka (Umag) (Snimio M. Gavran)

Leonarda Černeka (Umag) (Snimio M. Gavran)


Poslije skromnog učinka u jesenskom dijelu sezone pred umaškim rukometašicama je misija spašavanja drugoligaškog statusa. Trebat će im puno više od tri osvojena boda, iako su za prikazane igre zaslužile najmanje još toliko. Slaba im je to utjeha i stoga im u nastavku prvenstva ne preostaje ništa drugo osim biti znatno uspješnije, u što vjeruju trener i igračice.

- Bodovni učinak ne odaje vrijednosti ekipe koja je unatoč mladosti i neiskustvu zaslužila u najamnju ruku dvostruko više. Svjesni smo da će biti teško, ali ćemo učiniti sve da ispunimo cilj - ostanak u ligi. Jedna pobjeda i remi su nerealna slika mogućnosti najmlađe ekipe u drugoligaškoj konkurenciji.

Pristup kojim su se igračice jesenas iskazale u radu i nastupima za svaku je pohvalu. Iako smo ostali s malo igračica koje nemaju iskustvo, a spletom okolnosti su dobile priliku igrati i stasati u seniorskoj konkurenciji. Slijedile su iskusnije igračice istim žarom i uz to je stvoreno čvrsto zajedništvo što je velika odlika ekipe.

Ono što svi želimo da nas učestale poteškoće s ozljedama i virozom zaobiđu. I sportsku ćemo sreću nastojati prizvati u pomalo većoj mjeri maksimalnim zalaganjem, nadajući se uspješnijem drugom dijelu sezone - ističe trener Vojislav Vujić.

Igračkih novosti nema, jedino što svi željno iščekuju povratak Leonarde Černeke, a on će ovisiti o završetku rehabilitacijskog programa i spremnosti za igru.

Iz porečkog smo tabora, točnije trenera Gorana Rajkovića, dobili informaciju da nemaju igračkih prinova. Zadovoljni su pripremnim ciklusom, ali će im protiv Samoborki nedostajati pet igračica zbog radnih obveza i zdravstvenih teškoća. Nada se da će do narednog iskušenja prizdraviti sve koje se bore s virozom i vjeruju u uspješniji proljetni dio prvenstva.

Istarske predstavnice drugi dio prvenstva otvaraju na gostujućim parketima, Porečanke će igrati u Samoboru (17.30 sati), a Umažanke u Crikvenici protiv Murvice u 17 sati. Obje su utakmice u subotu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter