spektakl u Areni

Domaći klub imao četiri predstavnika i upisao tri pobjede: "Za Fabjana je svaka riječ suvišna"

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)


Fight Card na FNC 19, borilačkom spektaklu kojeg je ugostila pulska Arena, imao je devet borbi, a u prve tri na djelu smo mogli vidjeti domaće uzdanice, članove Trojana. Program je otvorio teškaški obračun u kojem je Dylanu Rajiću bilo dovoljno 28 sekundi za atraktivnu pobjedu nad Slovencem Timom Kelcom.

- Dylan je svjetska klasa udarača, definitivno najbolji teškaš s kojim sam ikad sparirao što se tiče borbe u stojećem položaju. Pravi je ubojica i ovo što je pokazao u Areni bilo je brutalno. U najavi te borbe rekao sam kako je jedina šansa Kelca da ga sruši na pod, a ako u tome ne uspije, Dylan će ga "prepoloviti" i tako se i desilo. Ogroman je i kad sa tom svojom masom pogodi protivnika, borbi brzo dođe kraj - osvrnuo se na svog klupskog kolegu Andi Vrtačić.

Napredak

- Potom se u kavez popeo Erik Pletikos kojeg je, još jednom, ponijela atmosfera koja se stvorila i kumovala je njegovom porazu. Erik je izuzetno kvalitetan borac u svim segmentima i komentirali smo kako će sigurno svladati Randyja Mboyoa, ako ga ne "pojede" atmosfera, što se na žalost i dogodilo.

"Luđački" je krenuo prema naprijed, nepotrebno prihvatio otvorenu "makljažu" i iskusni Britanac je to znao iskoristiti. Erik je doslovno naletio na njegove udarce i nije mu ovo bilo prvi put da je sam sebe pobijedio, a usto mu je još na kraju i rame "iskočilo".

Kako to izgleda kad se borac drži pripremljene taktike i sprovodi je u djelo u kavezu, zorno nam je potom demonstrirao Andres Ramos, koji Litavcu Arturasu Kudrešovasu nije dopustio ni najmanju mogućnost da ga ugrozi te je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

- Na Ramosu se iz kampa u kamp vidi da napreduje velikim koracima i prava je šteta što se ne preseli u Pulu, jer sam siguran da bi kroz pola godine s nama na Mornaru postao duplo bolji borac nego što je sada.. Ovom prilikom se kod njega vidio veliki napredak u stojci. Udarci su mu postali oštriji, osjetio sam to dok sam ga zagrijavao prije borbe, a osjetio je i Kudrešovas u kavezu već u prvoj rundi, kad ga je Ramos uzdrmao zadnjim direktom i poslao na pod - istaknuo je Vrtačić.

- Nedostaje mu atraktivnost i stoga su se u par navrata tijekom njegove borbe začuli zvižduci, a nju bi dobio kad bi bio aktivniji i svom protivniku nanosio veću "štetu" u parteru. On se uglavnom oslanja na svoje dominantno hrvanje i "mrcvarenje" protivnika u parteru, umjesto da kad zauzme dominantnu poziciju više radi "ground and pound". Vjerujem da će to doći s vremenom, ali bitno je da je upisao novu pobjedu te je i dalje neporažen.

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)TROJANCI NA OKUPU - Andi Vrtačić prvi zdesna

Da konačni rezultat između Trojana i "ostatka svijeta" bude 3:1 pobrinuo se Miran Fabjan, koji je u glavnoj borbi večeri prekidom nakon tri minute prve runde svladao Yorgana De Castra sa Zelenortskih Otoka.

- Za Fabjana je svaka riječ suvišna, definitivno najveći "luđak" na ovim prostorima, naravno u pozitivnom smislu. Uletio je devet dana prije njenog održavanja u borbu u teškoj kategoriji, odradio je savršeno te nokautirao svjetsku klasu, bivšeg UFC i PFL borca. No, najbolje od svega je da sve ono što je Fabjan rekao u najavi, to se ostvarilo u borbi - naglasio je Vrtačić.

- Nikad u svom životu nisam vidio borca koji ima takav fokus i jednostavno je nevjerojatno koliko je on bio fokusiran na De Castra. Kompletne pripreme i vrijeme provedeno u zagrijavanju pred borbu, Fabjan je doslovno sanjao svog protivnika, a onda je ušao u kavez i u njemu sve savršeno sproveo u djelo.

Nesmotrenost

Fabjan je bio glavna zvijezda večeri, no kad su se zastori spustili puno se pričalo i o borbi koja je prethodila njegovoj. Bio je to obračun trenera prvog izdanja reality showa "Fight of Nations" u kojem je Filip Pejić imao pobjedu u rukama, ali jedna nesmotrenost koštala ga je diskvalifikacije. Njegov protivnik Vaso Bakočević ispao je pravi sportaš i rekao kako ne zaslužuje trijumf jer se nalazio u izgubljenoj situaciji te predao pobjednički pehar Pejiću, koji ga razočaran svojim potezom nije želio uzeti i na kraju je ostao u kavezu.

- Žao mi je Pejića, koji je što se tiče performansa odradio vrhunsku borbu i stvarno je šteta što je tako završila. S druge strane, riječ je o previše iskusnom borcu kojem se nije trebao dogoditi taj nedozvoljeni soccer kick. Siguran sam da nije bila riječ o namjernom udarcu već ga je jednostavno u tom trenutku ponijela publika, ali bez obzira na to, Pejić si to nikako nije morao dozvoliti - zaključio je Vrtačić.

Povratak borbama u listopadu ili studenome

Drugu godinu u nizu, Vrtačić nije bio u mogućnosti nastupiti u pulskoj Areni, ali kako stvari stoje, bliži se trenutak njegovog povratka u kavez.

- Trenutno je zatišje pred buru, a kad krenem više neću stati. Sanirao sam sve zdravstvene probleme koji su me mučili, napokon sam zdrav i jedva čekam da se vratim borbama. Od posljednje je prošlo više od 15 mjeseci i što se mene tiče, ja bih se već sutra borio, ali Zelg me još uvijek malo koči i smiruje.

KSW 99 održat će se 19. listopada u Ostravi i volio bih već na njemu nastupiti, a ako ne uletim u Češkoj, onda ću se sigurno boriti u studenom, ili na KSW 100 u poljskim Gliwicama ili na FNC 20 u zagrebačkoj Areni - otkrio nam je Vrtačić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter