ISTRA 1961

Poraz obilježile uvrede s tribina kojih nije bio pošteđen niti Tramezzani

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


»Uvijek ćemo imati Pariz«. Legendarnu rečenicu koju u filmu »Casablanca« izgovara Humphrey Bogart još su jednom parafrazirali nogometaši Lokomotive, glavni francuski grad zamijenili pulskim prvoligašem i kući se vratili pjevajući, bez da im je pritom Sam morao još jednom odsvirati »onu« stvar.

Kad god se stvari ne odvijaju kako su si oni to zamislili, kao sada na startu prvenstva u kojem su nakon pet odrađenih kola bili bez pobjede, a usto su dvije posljednje utakmice izgubili na domaćem terenu od Šibenika i Varaždina, »lokosi« dobro znaju da negdje na kraju tunela uvijek čeka Istra 1961, nakon koje će se i njima napokon ukazati svjetlo. Da to razmišljanje »drži vodu« potvrdila je i subotnja utakmica, na kojoj je zagrebački klub u 54. međusobnom ogledu 27. put svladao pulski.

Neefikasnost

I ova je utakmica potvrdila kako je Istra 1961 idealan suparnik za Lokomotivu, sramežljiv gost i darežljiv domaćin, pa stoga ne čudi kako je nakon subote međusobni omjer na »Drosini« poravnat, jer obje momčadi imaju po devet pobjeda, uz deset utakmica koje su završile podjelom bodova, a gol-razlika ide u korist gostujuće družine (34:40). Te brojke ne iznenađuju ako se zna da »zeleno-žuti« niti u 11. uzastopnom susretu nisu uspjeli nadjačati Lokomotivu, a pritom na četiri posljednja nisu pronašli put do protivničke mreže.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter