ISTRA 1961

Izvršni direktor: "Shvaćam navijače, ali uvjeren sam da će nas kontinuirani rad odvesti prema Europi"

| Autor: Roberto Car
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon više od šest godina izvršni direktor Istre 1961 Mikel Lauzurica Evolet napustio je Pulu i vratio se u Vitoriju. No, ostaje i dalje prvi klupski operativac i spona s vlasnikom u Baskiji. Zamišljeno je da pola vremena provodi u Španjolskoj, pola u Puli. Dok ga ne bude na »Drosini«, vezu sa svojim suradnicima održavat će modernom tehnologijom, video pozivima, telefonom i slično. Upravo je video poziv bio idealna prilika da čujemo njegova razmišljanja o aktualnom trenutku Istre 1961 i onome što slijedi.

- Neće biti nikakvih problema zbog rada na daljinu jer u Puli imam osobe od punog povjerenja, počevši od predsjednika Vincentija, pa sve do zadnjeg suradnika - rekao je u uvodu Mikel Lauzurica Evolet.

- U šest godina koliko sam bio u Puli radeći 24 sata dnevno, klub je rastao i ostvarena je određena rutina u radu. Osim toga, u svakodnevnom smo kontaktu i svi znamo što treba raditi. Po tom se pitanju nije ništa promijenilo. Nisam osobno u Puli, ali kontaktiramo telefonom, video calom i elektronskom poštom. Vratit ću se za tri tjedna i u Puli ću ukupno opet provesti više od pola godine. Recimo da ću 55 posto vremena biti u Puli. To mi ujedno pruža mogućnost da u Vitoriji budem s kolegama iz Deportivo Alavesa jer postoji mala razlika u sagledavanju našeg projekta. Smatram da je moj boravak u Vitoriji bolji za sagledavanje slike o Istri unutar Grupacije. Kolege iz Alavesa će sad dobiti svježe informacije, a ujedno mogu ostvariti bolju komunikaciju s ljudima odavdje, s partnerima, poslovnim ljudima.

Znam da postoji određena bojazan što je direktor vani, ali u realnosti mi smo u tih šest godina postavili tako solidne temelje u Puli, da ja mogu raditi iz bilo kojeg dijela svijeta. Moramo iskorisitit ovu priliku da Istra postane puno vidljivija unutar Grupacije i iskoristiti to za dodatni rast.

Isplatiti Ščeglova

Nije tajna da je klub sad opterećen nekim nasljeđenim dugovima. Tužba bivšeg vlasnika Mihaila Ščeglova protiv američkih vlasnika stigla je na naplatu Baskima. Koliko je taj dug opterećenje za klub i prvu momčad u proteklom prijelaznom roku te nastavak izgradnje kampa u Balama?

- Nije samo u pitanju dug prema Ščeglovu, nego je tu i još jedan predmet. Došli smo u situaciju da imamo dugovanja iz prošlosti koja su nam sad stigla na naplatu. U protekla dva mjeseca smo postigli dogovor oko isplate tih dugova. Recimo da je to sad kraj svih starih dugova koje je klub imao. U slučaju duga prema Ščeglovu, riječ je o velikom iznosu kojeg nećemo isplaćivati samo ove godine već u razdoblju od dvije i pol godine. Da li to utječe na proračun prve momčadi?

Ne, ne utječe jer je vlasnik uložio veliki napor kako bi mi zadržali prošlogodišnji proračun za prvu momčad. Štoviše, povećan je proračun za omladinski pogon jer je za projekt suradnje s Uljanikom izdvojeno više od 200 tisuća eura, kao i za stručni stožer prve momčadi. Bilo je zahtjevno, ali intencija vlasnika bila je da se ide dalje u dosadašnjem smjeru. Međutim, ovi dugovi značajno utječu na ukupni proračun kluba. Naime, zbog tih dugova iz prošlosti, ograničava nam se, primjerice, mogućnost ulaganja u infrastrukturu, a što je bitno za razvoj projekta.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter