PRVA ŽNL

Štinjan, Istra Pula i Mladost jedini maksimalnog učinka

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


SMOLJANCI S.       1

VODNJAN       0

SAVIČENTA - Igralište Suhača. Gledatelja 100. Sudac: Daniel Starčević. Pomoćnici: Kukić i Taranić (svi Pula). Strijelac: Mišan (67). Žuti kartoni: Andrijančić, Pamić (Smoljanci Sloboda), Marković, Kruškić (Vodnjan).

SMOLJANCI SLOBODA: Rešidović, Brajković (od 63.Fioretti), Čudić-Perković, Peršić, Ivančić, Ban (od 89. Racan), Križman, Andrijančić, Mišan (od 81.Zaharija), Furlanić, Pamić

VODNJAN: Čajo, Drandić (od 61. Em. Kruškić), Marković, F. Marjanović, Ljevar, Ed. Kruškić, N. Marjanović (od 46.Balen), Mujezinović (od 61.Topić), Soprek, Aljić (od 46.Haliti), Manojlovski.

Dvije momčadi koje su i prošle sezone bile u gornjem dijelu ljestvice, isto se očekuje i ove godine, Smoljanci Sloboda i Vodnjan, sučelili su se u drugom kolu u Savičenti. Domaćin je bio minimalo bolji, pogotkom Matije Mišana sredinom drugog poluvremena bodovi su ostali na Suhači.

Golijada u Puli

- Pogodio je iz slobodnog udarca s 18 metara preko zida i vratar Čajo nije mogao ništa. Mislim da smo zasluženo pobijedili jer smo bili bolji baš za taj jedan pogodak. Oni su u prvom dijelu imali prilike koje nisu iskoristili, drugih 45 minuta su bili rezervirani, a mi smo tada uspjeli zabiti. Pamtit će se pobjeda i ništa više. Nedostajalo nas je puno, Licul je svirao na svadbi, Zaharija i Banović su došli kasnije zbog privatnih obaveza, Prodanović ima crveni karton, Mauro Mišan i Krajcar su bili u Leipzigu na 4x4 Red Bull, nije bilo niti Pekice, tako da sam morao igrati i ja iako nisam planirao, a uzeo sam i veterana Albera Fiorettia. Treba reći da su i oni bili lišeni usluga SIća, Šimičevića, Deaka…, baš smo jedni i drugi bili prorijeđeni. Samo nam je obrana bila kompletna pa valjda smo zato i završili »čiste mreže« - u kratkim crtama prenio je svoje dojmove trener-igrač domaće momčadi Sandi Križman.

U subotu su igrali i Istra Pula i Iskra gdje se dogodila golijada. Već u 26. minuti domaćin je imao 4:0, dva puta Božac, Pušar i Divković bili su strijelci, a onda su se u nastavku opustili. Iskra je s tri pogotka smanjila na 4:3, no nije bilo neizvjesnosti jer su nakon pogotka Mužula u 45 minuti, posljedna dva gola Mehića i Zukića bila u sudačkoj nadoknadi vremena. Nakon 0:0 u prvom kolu Potpićan Učka ‘72 je i u drugom domaćem susretu došao samo do boda. Ovog puta je bilo 2:2 protiv Marčane gdje su dva puta vodili, Juran i SImić su bili autori pogotka, a Marčana se dva puta vraćala preko Dragešića i Šterpina. Zanimljivo, gosti su i drugi put u dva kola ostali s igračem manje, nakon Luke Petrovića, sada je pocrvenio njegov brat Mateo.

Veli Vrh je priredio malo iznenađenje, sudeći po rezultatima prošle godine. No, kako su krenuli ove sezone nogometaši Dajle neće ponoviti visoko mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Nakon debakla u Štinjanu (0:7), očekivalo se da bi to mogli nadoknaditi na svom terenu, ali su izvukli samo bod. Gosti su poveli u početnim minutama preko Jelenca, a domaćin izjednačio u početnim minutama nastavka kada je mrežu zatresao Husanović i bio je to konačni rezultat.

Odlični Seljani

Vrsar je ugostio prvog favorita prvenstva iz Štinjan i sve što je uspio je počasni pogodak s kojim je unio malo neizvjesnosti posljednjih dvadesetak minuta, poentirao je Pavišić. Prije toga Frane Jelenić je s dva pogotka doveo svoju momčad u dvostruku prednost, time je postao vodeći strijelac lige s pet golova, a duboko u sudačkoj nadoknadi Elvis Tešnjić je potvrdio pobjedu.

Mladost je u Rovinjskom Selu na svom Kunfinu došla do druge pobjede u dva kola, ovog puta bili su bolji od Višnjana 1957. Junak susret je bio devetnaestogodišnji Lean Pranjić koji je tri puta zatresao protivničku mrežu. Pokazao je da zna siloviti pucati iz blizine, snalaziti se u gužvi pred golom, pogoditi glavom i ciljati malu mrežicu s distance. Iako su gubili već nakon tridesetak sekundi, »stari lisac« Brombara se najbolje snašao u gužvi pred golom, za manje od deset minuta pojavio je Pranjić prvi, za još deset drugi, i u smiraju susreta kad su gosti svim silama krenuli po izjednačenje i treći put za odličan start Seljana.

Već u srijedu u 17 00 sati na rasporedu je i treće kolo I žnl.

Infobox ():

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter