ISTRA 1961

Goričan iskoristio pogreške pulske obrane, Marešić propustio realizirati penal

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Niti iz 11. uzastopnog pokušaja nogometaši Istre 1961 nisu uspjeli svladati Lokomotivu. Od posljednjeg slavlja Puljana u dvoboju sa Zagrepčanima proteklo je 874 dana, a što se taj post produžio glavni je »krivac« Silvio Goričan, koji je jučer dvaput svladao Lovru Majkića i tako donio »lokosima« prvi ovosezonski trijumf u prvenstvu.

Pripomogli su mu pritom i »zeleno-žuti« lošim reakcijama na obje strane terena, a vrhunac je bio promašeni kazneni udarac Darija Marešić. No, ruku na srce, on ne bi promijenio konačni scenarij jer je nesigurni sudac Ante Terzić na »bijelu točku« pokazao tek u 90. minuti, ali barem bi njegova realizacija malo »kozmetički« popravila jučerašnju blijedu predstavu domaće momčadi.

Početno ispitivanje snaga protegnulo se do isteka sedme minute, a onda je Lawal još jednom pokazao svoju fizičku moć i nezaustavljivo projurio po desnoj strani, no udarac koji je uslijedio nije bio na razini ostatka akcije i lopta je završila pokraj gola, bez da je Šubarić bio primoran na intervenciju. I u 14. je minuti Lawal stavio na muke svog čuvara, iskusnog Kolingera, pokraj kojeg se izborio za loptu, ali pritom je otišao previše udesno i udarac koji je uslijedio bio je lak plijen za gostujućeg čuvara mreže.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter