konjički klub istra

FOTO / Treninzi za mlade jahače su u završnoj fazi. Nikol i Karuči uskoro kreću na Europsko prvenstvo u Italiju

| Autor: Glas Istre
(Foto: KK Istra)

(Foto: KK Istra)


Treninzi su u završnoj fazi za nadolazeće FEI Endurance Europsko prvenstvo za mlade jahače u Arborei ( Italija) koje se održava 26. - 29. rujna na utakmici duljine 120 km.

Hrvatsku će predstavljati Nicol Šverko i grlo Karluči iz KK Istre, jedini jahaći par koji je završio kvalifikacijske utakmice za nastup na prvenstvu ovog ranga. Već ovog vikenda očkuje ih dugi put od Manjadvorci do Livorna i Sardegne gdje će se po prvi puta konj prevoziti trajektom.

(Foto: KK Istra)(Foto: KK Istra)

Nominativne prijave su zatvorene te se očekuje nastup 31 nacija, 194 jahača i 233 konja koji su se prijavili za Sardegna Endurance Festival 2024 kada se održava i Svjetsko prvenstvo za mlade konje. Na Sardegni se očekuje jedna od najboljih staza za endurance na globalnoj sceni koja se cijelom dužinom sastoji od nabijenog pijeska, s minimalnom visinskom promjenom od samo 50 metara.

Naime, 35% rute prolazi kroz borovu šumu, još 35% zavoja među stablima eukaliptusa, dok preostalih 30% prolazi direktno uz plažu, svega nekoliko metara od mora. "Poželimo im sreću, a cijeli događaj može se pratiti preko službene stranice", poručili su iz KK Istra. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter