ISTRA 1961

Mateo Lisica: Poraz od Lokomotive moramo što prije zaboraviti

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: NK Istra 1961)

(Foto: NK Istra 1961)


Lokomotiva i dalje ostaje »crna mačka« za Istru 1961, protivnik kojeg Puljani niti u 11. uzastopnom pokušaju nisu uspjeli svladati u borbi za prvenstvene bodove. Kako će ova dva kluba naredni put odmjeriti snagu tek 30. studenog, to znači da će se pobjednički post protegnuti na više od tri godine, jer su »zeleno-žuti« posljednji put nadjačali »lokose« 1. studenog 2021. godine.

Subota se činila idealnom prilikom da se napokon prekine neugodna tradicija, jer je Lokomotiva stigla na »Drosinu« bez prvenstvene pobjede u sezoni i s dva neugodna vezana poraza na domaćem terenu koje su joj nanijeli Šibenik i Varaždin. S druge strane, Istra 1961 je nakon domaćeg remija s Hajdukom dohvatila puni plijen na za nju tradicionalno nezgodnom gostovanju u Koprivnici, preskočila potom rutinski prvu prepreku u Hrvatskom kupu i svi pokazatelji išli su u smjeru još jedne uspješne predstave okrunjene s, barem, jednim bodom. No, gosti iz Zagreba nisu se složili s takvim scenarijem.

- Iskreno, nemam pojma zašto nam protiv Lokomotive već duže vrijeme ne ide i nikako ne uspijevamo upisati pobjedu. Bili smo u dobrom momentu, kvalitetno smo trenirali prošlog tjedna, utakmicu dočekali spremni i u nju ušli fokusirani, ali jednostavno nije bio naš dan. Dešava se to svima, pa tako i nama, normalne su tu stvari u nogometu te moramo ovu utakmicu što je moguće prije zaboraviti i okrenuti se onom što slijedi - rekao je Mateo Lisica, uz Slavka Blagojevića jedini aktualni stanovnik zeleno-žute svlačionice koji je bio akter posljednje pobjede Istre 1961 nad Lokomotivom.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter