KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: DORAYAKI PALAČINKE - Tradicionalna japanska poslastica u koju će dobro "sjesti" pekmez, ali i nutella!

| Autor: Glas Istre
Dorayaki palačinke

Dorayaki palačinke


Dorayaki palačinke su tradicionalna poslastica u Zemlji Izlazećeg Sunca. Vrlo lako pripremaju se u vlastitom domu od svega šest sastojaka koje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici.

Riječ je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča - između dva pahuljasta komada se namaže slatka pasta od azuki graha te tako posluži.

Ako pri ruci nemate ovu japansku delikatesu poslužiti se možete i tradicionalnim hrvatskim namazima za palačinke poput pekmeza od marelica ili pak Nutelle, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

150 grama brašna

110 grama šećera

3 žlice vode ili mlijeka

2 velika jaja

1 žlica meda

1 čajna žličica sode bikarbone

biljno ulje za prženje

namaz po želji

PRIPREMA:

Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiješajte.

Sodu bikarbonu otopite u vodu ili mlijeku. Dobro promiješajte pa smjesu ulijte u jaja.

Prosijajte brašno te ga postupno dodajte u jaja uz miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.

Zagrijte tavu s malo biljnog ulja te dodajte smjesu za palačinke – napravite krug promjera do 10 centimetara.

Pecite palačinku sve dok se na površini ne počinju pojavljivati mjehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju s obje strane.

Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu.

Namaz po želji obilno stavite između dvije palačinke, te poslužite toplo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter