Ilustracija (Pixabay)
Vrlo jednostavan i ukusan recept, koji možete prilagoditi svojim željama.
Da bi jelo bilo bogatije, uz njega možete dodati tostirane krutone (prepečene u tavi) ili kockice sirove ribe (losos), kuhane zajedno s povrćem, počevši od polovine kuhanja.
Krumpir i brokula su mahunarke bogate magnezijem (koji djeluje protiv tjeskobe i stresa, pomaže u ublažavanju simptoma predmenstrualnog sindroma), željezom i folatima koji su također korisni za pravilan rad živčanog sustava.
Sastojci za četiri osobe:
Priprema:
Nasjeckajte poriluk, ogulite i narežite krumpir na kockice, a cvjetove brokule operite i uklonite peteljke.
Započnite pripremu tako što ćete najprije pirjati poriluk na malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, na laganoj vatri (oko 10-15 minuta), bez da porumeni.
Zatim dodajte krumpir i brokulu i pržite ih nekoliko minuta. Ulijte povrtnu juhu i nastavite kuhati, posolite i popaprite po ukusu, oko 30 minuta.
Na kraju kuhanja izmiksajte povrće uronjenim blenderom, vratite dobivenu kremu na vatru (te dodajte sol, papar i listiće timijana).