Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Krem juha od brokule i krumpira

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Vrlo jednostavan i ukusan recept, koji možete prilagoditi svojim željama.

Da bi jelo bilo bogatije, uz njega možete dodati tostirane krutone (prepečene u tavi) ili kockice sirove ribe (losos), kuhane zajedno s povrćem, počevši od polovine kuhanja.

Krumpir i brokula su mahunarke bogate magnezijem (koji djeluje protiv tjeskobe i stresa, pomaže u ublažavanju simptoma predmenstrualnog sindroma), željezom i folatima koji su također korisni za pravilan rad živčanog sustava.

Sastojci za četiri osobe:

  • 450 g brokule
  • 1 poriluk
  • 400 g krumpira
  • 700 ml juhe od povrća
  • papar, sol i timijan po ukusu

Priprema:

Nasjeckajte poriluk, ogulite i narežite krumpir na kockice, a cvjetove brokule operite i uklonite peteljke.

Započnite pripremu tako što ćete najprije pirjati poriluk na malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, na laganoj vatri (oko 10-15 minuta), bez da porumeni.

Zatim dodajte krumpir i brokulu i pržite ih nekoliko minuta. Ulijte povrtnu juhu i nastavite kuhati, posolite i popaprite po ukusu, oko 30 minuta.

Na kraju kuhanja izmiksajte povrće uronjenim blenderom, vratite dobivenu kremu na vatru (te dodajte sol, papar i listiće timijana).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter