Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Polpete od mesa i povrća

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sastojci:

  • 190 g mljevene puretine
  • 140 g tikvica
  • 90 g mrkve
  • 1 jaje
  • 40 g krušnih mrvica
  • začini: sol, papar, slatka dimljena paprika, češnjak

Priprema:

Tikvice naribajte, posolite i pustite da odstoji 10 minuta. Nakon što iscjedite višak vode dodajte naribanu mrkvu, meso, jaje i začine.

Sve dobro povežite, oblikujte polpete debljine prsta i uvaljate u krušne mrvice.

Slažite ih na pleh obložen pek papirom. Količina smjese je dovoljna za 6 polpeta.Polpete pecite 15 minuta na 200 stupnjeva, okrenite na drugu stranu i pecite još 15 minuta.

Poslužite uz kiselo vrhnje ili jogurt.

Izvor: index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter