Foto: Fini recepti
Salata s mladim krumpirom je brz i cjelovit obrok, kao stvoren za vruće ljetne dane. Pripremite ga i „smažite“ u slast.
Sastojci:
Priprema:
Mladi krumpir operemo, ocijedimo, stavimo u hladnu i posoljenu vodu, a kada voda zavri kuhamo ga 10-15 minuta, te ohladimo pod mlazom hladne vode i osušimo.
Za to vrijeme mladi luk narežemo na kolutiće, tvrdo kuhana jaja na četvrtine, a u zdjelicu s kiselim vrhnjem dodamo majonezu, začinimo solju i bijelim paprom, te dobro promiješamo.
Kuhani krumpir prepolovimo i stavimo u zdjelu s umakom od majoneze i kiselog vrhnja, dodamo kolutiće mladog luka, nježno izmiješamo sastojke i po želji stavimo u hladnjak, na sat vremena, da se ohladi.
Ohlađenu salatu premjestimo u zdjelu za posluživanje, preko nje stavimo četvrtine jaja, posipamo crvenim paprom u zrnu i sjeckanim vlascem, te poslužimo.
Izvor: Fini recepti