od početka školske godine

Nastava u Školi za odgoj i obrazovanje na dvije lokacije

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Učenici pulske Škole za odgoj i obrazovanje, njih 135 (106 u osnovnoškolskom programu i 29 u srednjoškolskom) iz 27 razrednih odjela, od nove će školske godine nastavu pohađati na dvije lokacije - u matičnoj zgradi u Rovinjskoj te u prostoru bivše transfuziologije u bivšoj Mornaričkoj bolnici.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov kazala je da prostorne mogućnosti ne dozvoljavaju nastavu za učenike osnovne i srednje škole na istoj lokaciji pa je tako Grad sa Sveučilištem Jurja Dobrile dogovorio ustupanje prostora za odvijanje nastave za učenike od 16 do 21 godine.

Prostor će se preurediti u pet funkcionalnih učionica za 25 učenika koji će nastavu pohoditi na navedenoj lokaciji od sljedeće školske godine.

Grad Pula planira aplicirati na Poziv za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koji je otvoren do 31. ožujka 2025. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter