REDARI NA ULAZU U BROD ZA FRATARSKI

Zbog vandalizma i opijanja prošle godine, zadnji dan škole pulski učenici ove godine neće slaviti na popularnom otoku

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Goran Pereša ispred broda koji povezuje kopno sa Fratarskim otokom (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Goran Pereša ispred broda koji povezuje kopno sa Fratarskim otokom (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Danas završava nastava u školama, što učenici već tradicionalno zajednički slave.

Ali ove godine neće slaviti na Fratarskom otoku. Pula Sport je, poučen prošlogodišnjim neugodnim iskustvom, kada je na Fratarskom bilo vandalizma i opijanja, a izazvan je i požar, odlučio poduzeti dodatne mjere opreza kako bi osigurali sigurnost svih učenika.

Naime, ovih je dana putem Policijske postaje Pula i redarske službe pojačan nadzor na mjestima ukrcaja putnika u brod na liniji Bunarina - Fratarski radi sprječavanja potencijalnih opasnosti. Skupinama mladih će po potrebi ukrcaj biti i onemogućen, pa samim time i pristup kampu.

Goran Pereša ispred borda koji povezuje kopno sa Fratarskim otokom (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Brod za Fratarski (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Kako se čini, to upozorenje učenici su ozbiljno shvatili jer smo na Bunarini danas susreli samo redare, no ne i školarce.

Goran Pereša, član Uprave Pula Sporta, koji je uz redare dežurao kraj broda Odisej, istaknuo je da je takva preventivna mjera donesena u cilju obeshrabrenja masovnog okupljanja i sprječavanja potencijalnih nesreća. Naime, Fratarski otok nema brzi pristup ni medicinskoj ni vatrogasnoj, a niti policijskoj službi, što uvelike otežava i usporava hitnu reakciju.

- Prošle je godine bilo više od 600 djece na Fratarskom otoku. Osim što su vandalizirali i uznemiravali goste kampa, dosta njih je bilo i u alkoholiziranom stanju. Čak se dogodio i jedan požar koji je ugašen. S obzirom na to da se radi o otoku, mi nismo u mogućnosti pružiti potpunu sigurnost maloljetnicima, rekao je Pereša, dodajući da su djeca već pronašla alternativne lokacije, a naglasio je i kako se ova mjera provodi u cilju dobrobiti svih, odnosno kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti.

Goran Pereša ispred borda koji povezuje kopno sa Fratarskim otokom (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Osmaši iz OŠ Vidikovac (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Svoje su nam planove otkrili osmaši Osnovne škole Vidikovac koje smo, u ljubičastim majicama s natpisima, susreli na šetalištu Lungomare, kako hodaju u smjeru gradskog kupališta Stoja.  

- Na Fratarski ne idemo jer je zabranjeno, rekla nam je jedna od osmašica, dodajući da im je druženje na otoku bila jedna od opcija, no ipak su se odlučili za drugu lokaciju gdje idu i njihovi vršnjaci iz drugih škola.

- Fratarski nam je malo preskup, roditelji ne daju pare, dodao je njezin prijatelj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter