u Komunalnoj palači

Uručene potvrde učiteljima za nastavu Građanskog odgoja i obrazovanja

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Gradonačelnik Filip Zoričić i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Pula Aleksej Mišan danas,
20. rujna 2024. godine u Komunalnoj palači uručili su potvrde učiteljima pulskih osnovnih
škola za završeno stručno usavršavanje za nastavu građanskog odgoja.

„Građanski odgoj i obrazovanje podučavaju nastavnice i nastavnici koji su za to dodatno
educirani i koji imaju priliku širiti svijest mladim ljudima o građanskom društvu te o njihovim pravima i obvezama unutar zajednice. Zahvalan sam svima koji su se potrudili i doprinijeli da u pulskim osnovnim školama imamo izvannastavnu aktivnost koja doprinosi dugoročnom procesu razvoja informiranog, aktivnog i odgovornog građanstva. Vi ovome dajete nadstandard i primjer ste drugim ljudima. Učitelj praktički može promijeniti društvo i budite ponosni na sve što radite“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Pučko otvoreno učilište Pula kao Javna ustanova Grada Pule realiziralo je stručno
usavršavanje u ovoj godini  za 21 nastavnika osnovnih škola Grada Pule. Predavanja je vodio nastavnik Zoran Orbović u tjednu koji je prethodio početku nastavne godine. Pučko otvoreno učilište provodi osnovno obrazovanje odraslih kroz više desetljeća, a predmet pod nazivom "Osnove građanskog odgoja i obrazovanja" sastavni je dio Plana i programa osnovnog obrazovanja odraslih.

Grad Pula uveo je Građanski odgoj i obrazovanje (GOO) kao izvannastavnu aktivnost u sve osnovne škole Pule od školske 2022./2023. godine. Program ima za cilj potaknuti učenike na aktivno sudjelovanje u zajednici, razvijanje političke pismenosti, tolerancije i odgovornosti.

Provedba uključuje edukaciju nastavnika, priručnike i terensku nastavu, a sve troškove
financira Grad Pula iz proračuna. Ovaj program doprinosi stvaranju informiranog i aktivnog građanstva, ključnog za razvoj demokratskog društva.

Svečanom uručenju potvrda učiteljima prisustvovala je i pomoćnica pročelnice Upravnog
odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Lena Radunić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter