Četiri nove lokacije Kina u kvartu

Pogođena nova filmska pozornica Art parka kod Rojca

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: JU PFF)

(Foto: JU PFF)


I ove se godine, petu godinu zaredom, održava manifestacija »Kino u kvartu« u organizaciji JU Pula film festival. Ovaj je projekt počeo 2020. u doba korone, kako bi na raznim pulskim lokacijama predstavljao djeci filmska ostvarenja. Ovogodišnje izdanje održava se od 16. do 25. kolovoza na deset pulskih lokacija, od koji su se mnoge koristile i ranijih godina, a tu su i četiri nove lokacije gdje će najmlađi moći pogledati filmove uz slobodan ulaz. Svi filmovi počinju u 21 sat.

Kiša je proteklih dana malo poremetila raspored prikazivanja pa će neki filmovi biti prikazani naknadno. Nove lokacije su livada u Šijani, odnosno između ulica Jurja Žakna - Valturska - Divkovićeva, Art park kod Rojca, kao i livada koja pripada Mjesnom odboru Stoja, između ulica Ljudevita Posavskog i Kochove te park Monte Zaro, koji je ugostio i filmsku projekciju prve, korona-godine 2020.

Što se novih lokacija tiče, preksinoć se Art park kod Rojca pokazao pogođenom lokacijom za takve sadržaje, uz brojnu publiku, nedaleko od centra grada. Ovaj park kao takav »postoji« zadnje dvije godine, od kada je ekipa koju čini tim umjetnika iz Zagreba, Pule i Koprivnice: Marin Remić, Zvonimir Haramija Hans, Vedran Štimac te Boris Bare oslikala ovaj do tada prilično zapušteni park, a tu se održavaju raznoliki sadržaji. Organizator je Javna ustanova Pula Film Festival, a program su podržali Hrvatski audiovizualni centar, TZ Pule i Grad Pula. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter